Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Αποδυναμωμένη η τοπικής ΕΛ.ΑΣ. - «Οργίασαν» οι διαρρήκτες το Πάσχα


Χρόνια προβλήματα και αδυναμίες της αστυνομίας στη μάχη της κατά του εγκλήματος επαναφέρουν στο προσκήνιο τα στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Πάτρα. Μόνο την περίοδο του Πάσχα, είχαμε μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών, μέχρι και… κλοπές βαν από επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι υποστελεχωμένη, ενώ ο εξοπλισμός των αστυνομικών…. δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

 

Εξίσου προβληματική είναι η εικόνα και στα περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Ο αριθμός τους ανά οκτάωρη βάρδια είναι φανερά μειωμένος και σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

 

Προβληματική περιγράφεται η κατάσταση και σε ότι  αφορά και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Οχι διότι έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, αλλά διότι βρίσκονται συχνά εγκλωβισμένες στη φύλαξη στόχων!

 

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι υπηρεσίες ένστολης αστυνόμευσης, κυρίως, όμως, οι υπηρεσίες Ασφαλείας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη λεγόμενη «ανακύκλωση» του εγκλήματος. Κι αυτό διότι σκληροί κακοποιοί που συλλαμβάνονται και φυλακίζονται για βαριά εγκλήματα, όπως ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, αποφυλακίζονται χάρη και σε ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας και επιστρέφουν άμεσα στο έγκλημα. Και σύμφωνα με πληροφορίες,  επίκειται το επόμενο διάστημα νέο κύμα αποφυλακίσεων σκληρών κακοποιών, εξέλιξη που θα έχει άμεση επίπτωση στους δείκτες του εγκλήματος κυρίως στην Αττική αλλά και στην Περιφέρεια.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. (Tetra - Sepura) παραμένει ουσιαστικά ανενεργό (ενεργοποιείται μόνο κατά τις επισκέψεις ξένων επισήμων), με συνέπεια οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες να παρακολουθούν τη συχνότητα των αστυνομικών που τους καταδιώκουν. «Σε πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις αποκαλύπτεται ότι οι ύποπτοι ακούνε όσα λέμε μέσω ασυρμάτου και καταφέρνουν να διαφεύγουν τη σύλληψη», δήλωσε αστυνομική πηγή.

 

Οσο για τις περιβόητες «πεζές περιπολίες» που κάποτε παρείχαν αίσθηση ασφάλειας σε Πατρινούς, πλέον… μην τον είδατε το αστυνομικό! Ετσι η εγκληματικότητα αυξάνεται και ο πολίτης γίνεται έρμαιο του κάθε λογής κακοποιού.

πηγή: tempo24news.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια