Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις κατά το λούσιμο των μαλλιών σου, σύμφωνα με τους ειδικούς!


Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και γι’ αυτό δεν φταίει μόνο η μόλυνση του αέρα και το νέφος.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις κατά το λούσιμο των μαλλιών σου και είναι σημαντικά για να δείχνουν και να είναι υγιή. Ποια είναι αυτά; Δες παρακάτω και θα μάθεις!
  1. Τουλάχιστον για ένα λεπτό πρέπει να τρέξει το νερό στα μαλλιά πριν αρχίσεις το λούσιμο. Περισσότερο, αν τα μαλλιά σου είναι πολύ φουντωτά και δεν «μουσκεύουν» εύκολα.
  2. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού πριν το λούσιμο είναι περίπου 37 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή χλιαρό προς το ζεστό.
  3. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα του σαμπουάν. Το μέγεθος ενός δίευρου είναι ιδανικό για μαλλιά μεσαίου μήκους.
  4. Το σωστό λούσιμο γίνεται με κυκλικές κινήσεις, που κινούνται από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω.
  5. Αν έχεις μακριά μαλλιά, μην τρίβεις τις άκρες τους με το σαμπουάν. Αντίθετα, κάνε μασάζ σε ολόκληρο το κρανίο. Το σαμπουάν που «περνά» από τις άκρες στο ξέβγαλμα, είναι αρκετό για να τις καθαρίσει.
  6. Το ξέβγαλμα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον πέντε λεπτά. Τα υπολείμματα του σαμπουάν στα μαλλιά θολώνουν το χρώμα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση πιτυρίδας ή/και ξηροδερμίας.
  7. Μην απλώνεις conditioner στις ρίζες των μαλλιών. Η κρέμα μαλλιών πρέπει να εφαρμόζεται από τη μέση περίπου του μήκους των μαλλιών ως τις άκρες (το ανάποδο δηλαδή από το σαμπουάν), να «δρα» για ένα τουλάχιστον λεπτό και να ξεβγάζεται λιγότερη ώρα απ’ ό,τι το σαμπουάν.


Πηγή: in2life.gr
_