Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κυριότερες αιτίες μίας … χαμένης στύσης!



Είναι μία κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άντρα, γεγονός που μπορεί να του δημιουργήσει αμηχανία, αλλά και ανησυχία.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, ένας στους τρεις άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης ή στυτικής δυσλειτουργίας σε κάποια στιγμή στη ζωή του.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επισημαίνουν ότι μπορεί τα προβλήματα να είναι οργανικά, αλλά στην πορεία θα προστεθεί και το άγχος, το οποίο θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και ανάστροφα, ενώ συχνά υπάρχει εξαρχής ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων.

Ποια είναι τα συχνότερα παθολογικά αίτια;

Υπέρταση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας στους τρεις άνδρες δεν γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν προειδοποιητική ένδειξη.

Καρδιά

Ερευνητές από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο τεκμηρίωσαν για πρώτη φορά ότι η στυτική δυσλειτουργία ενδεχομένως αποτελεί δείκτη υποκείμενης καρδιοπάθειας.


Διαβήτης

Εάν ο σακχαρώδης διαβήτης αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ. Οι ειδικοί συνιστούν στους πάσχοντες να διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά (μέσω της διατροφής, της άσκησης και, ενδεχομένως, με φάρμακα). Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής ανικανότητας.

Υπερπλασία (διόγκωση) προστάτη

Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που κάνει τον προστάτη να πρήζεται και έτσι  προκαλείται στυτική δυσλειτουργία.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που δίνει επιθυμία και ικανότητα για στύση. Τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν φυσιολογικά με την ηλικία (στα 75 έτη η παραγωγή της είναι μισή από αυτή που ήταν στα 20). Όμως, σε κάθε άντρα, η πορεία της πτώσης της συγκεκριμένης ορμόνης είναι διαφορετική.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια