Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναταραχή στη Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Αναταραχή χθες στις φυλακές Κορυδαλλού για τον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, ο οποίος θέλει να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι για να σπουδάσει. Σύμφωνα με κείμενο των κρατουμένων της Δ'πτέρυγας πυο δημοσίυεσε το indymedia:




Από τις 14/3/ 2018 ο συγκρατούμενος μας Βασίλης Δημάκης, βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να σπουδάσει. Δικαίωμα που παράνομα του έχει στερήσει το συμβούλιο των φυλακων Κορυδαλλού, απορρίπτοντας του το αίτημα για εκπαιδευτική άδεια, με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Έπειτα από 23 μέρες άκαρπης απεργίας πείνας και έχοντας αντιμετωπίσει την παγερή αδιαφορία των υπευθύνων και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να "νίπτει τας χείρας" του, ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε και απεργία δίψας. Τη στιγμή που γράφουμε μετράει ήδη 25 μέρες απεργίας πείνας και τρεις μέρες απεργία δίψας. Η κατάσταση της υγείας του απεργού κρίνεται από τα ιατρικά ανακοινωθέντα εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη.

Η ευθύνη για ότι τους συμβεί βαραίνει το συμβούλιο της φυλακής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό δικαιοσύνης προσωπικά.

Εμείς ως κρατούμενοι αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας για τη βραδινή κατάκλιση και κρατάμε τη φυλακή ανοικτή για 3 ώρες παραπάνω το βράδυ, ως ελάχιστη ένδειξη στον απεργό πείνας συγκρατούμενό μας.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους, να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, καθώς είναι ήδη πολύ αργά, πριν φτάσουμε σε κατάσταση χωρίς επιστροφή.

Οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια