Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδίωξη μοτοσικλέτας με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στην Αθήνα - Μοναδικό ντοκουμέντο - "Γα...τη μέρα σημερινή


Το bloko.gr παρουσιάζει ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο με καταδίωξη μοτοσικλέτας από ελικόπτερο της
ΕΛΑΣ.

Οι σκηνές είναι κινηματογραφικές και κόβουν την ανάσα. Λεπτό προς λεπτό, καρέ με καρέ, μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια καταδίωξη θρίλερ αλλά ταυτόχρονα, την αγωνία των πιλότων για να μην χάσουν τους δύο ύποπτους. Σε κάποια στιγμή, οι καταδιωκόμενοι σταματούν και αλλάζουν θέσεις. Ίσως για να μπερδέψουν τους διώκτες τους, ίσως επειδή ο μέχρι τότε συνοδός αναβάτης, είναι πιο ψύχραιμος και πιο καλός οδηγός. Στο τέλος, η ανακούφιση έρχεται με τη σύλληψη των δύο κακοποιών. Είναι χαρακτηριστική η φράση ενθουσιασμού που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής ενός από τα μέλη του πληρώματος, που φωνάζει με χαρά, "γα...τη ημέρα η σημερινή".

Το σπάνιο βίντεο αυτό καταγράφει την πορεία δύο ένοπλων ληστών, που όπως διαπιστώνεται, έχουν πραγματοποιήσει ληστεία στον Άλιμο. Η κάμερα του ελικοπτέρου καταγράφει την φρενήρη πορεία τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο Αλίμου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ηλιούπολη, στα στενά της Αγίας Μαρίνας, όπου για πρώτη φορά υπάρχει κίνδυνος απώλειας τους μέσα στο πυκνό πολεοδομικό συγκρότημα.

Στη συνέχεια οι δράστες βγαίνουν στον Καρέα και η εναγώνια καταδίωξη τερματίζεται με τον εγκλωβισμό και τη σύλληψη τους κοντά στο Κάραβελ.

Το βίντεο αυτό προέρχεται από το μακρινό πλέον 2009, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χάνει την αξία του, καθώς αφενός παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό μια τέτοιου είδους καταδίωξη στην Αθήνα, αφετέρου αξίζει να παρακολουθήσετε την αγωνία και τις πληροφορίες των πιλότων σε όλο το διάστημα της απίστευτης αυτής κινηματογραφικής καταδίωξης.



Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια