Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίντεο σοκ από βασανισμούς προσφύγων στα χέρια στυγνών δουλέμπορων - Μαχαίρια και τσιγάρα


Το bloko.gr παρουσιάζει δύο βίντεο φρίκης, στα οποία απαθανατίζεται η άγρια όσο και ωμή που βιώνουν στα χέρια των δουλέμπορων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πραγματοποιούν το
μεγάλο ταξίδι της ελπίδας προς αναζήτηση της νέας γης της επαγγελίας τους. Όμως ο δρομος δεν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο. Είναι στρωμέννος με αγκάθια και ασπαλάθους. Στα βίντεο που παρουσιάζουμε, θα δείτε τις απάνθρωπες μεθόδους βασανισμού που χρησιμοποιούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα μέχρι να καταβληθούν ανά σταθμό "μεταγωγής" τα ματωμένα λύτρα της ανοίκειας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στο bloko.gr προβληματιστήκαμε για το αν έπρεπε ή όχι να καλύψουμε τα πρόσωπα των θυμάτων. Αποφασίσαμε όμως πως υπέρτερη υποχρέωση αποτεκλεί η "ωμή" παρουσίαση της φρίκης, ούτως ώστε να αφεθεί αναλλοίωτη η απαθανάτιση του πόνου, της αγωνίας και του τρόμου στα πρόσωπα των θυμάτων. Τα στιγμιότυπα που βλέπετε καταγράφηκαν σε κολαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου οι ανθρωποφάγοι έμποροι ψυχών, βιντεοσκόπησαν τους βασανισμούς ώστε ν' αποστείλουν τα ντοκουμέντα στους συγγενείς των θυμάτων τους, προκειμένου να καμφθούν και να καταβληθούν τα ... οφειλόμενα για τη δική τους συμβολή στην ανά σταθμό κινηματογραφική οδύσσεια.

Τα βίντεο αυτά, βρέθηκαν στην κινητό τηλέφωνο ενός από τα δύο κακοποιημένα θύματα όταν αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι συγγενείς του κατέβαλαν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Ο πρόσφυγας βρέθηκε στην Αθήνα και συνελήφθη για παράνομη είσοδο. Η τύχη του δεύτερου αγνοείται, αν και κάποιες πληροφορίες τον θέλουν ακόμη παγιδευμένο στα δίχτυα του αδυσώπητου μαρτυρίου. Τα πλάνα είναι εξαιρετικά σκληρά.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δείτε το πρώτο βίντεο



Ακολουθεί το δεύτερο




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια