Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με σημαία την αλήθεια το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης - του Πολυχρονίδη Βασίλειου

Αναμένοντας την κορύφωση του θείου δράματος με ταπεινότητα αλλά με ισχυρή θέληση θα ήταν επίκαιρο να αναλογιστούμε όλοι μας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας έναντι Θεού και ανθρώπων
και να διανύσουμε με σύνεση τις ημέρες αυτές φθάνοντας στην Ανάσταση με αισιοδοξία για το μέλλον. Εμείς ως νέος και καθαρός συνδικαλιστικός συνδυασμός έχοντας επίγνωση της βαρύτητας των ευθυνών απέναντι στους συναδέλφους χτίζουμε με μεράκι τον δρόμο μιας ξεκάθαρης πορείας και συγκεκριμένων στόχων, χωρίς υποχωρήσεις και προσκυνήματα.
Ευρισκόμενοι σε μάχιμες υπηρεσίες και έχοντας διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους που υπηρετούν επί σειρά ετών σε ‘’δύσκολες’’υπηρεσίες έχουμε διαπιστώσει την πικρία τους για τον συνδικαλισμό,που εκτός ελαχίστων περιπτώσεων τους έχει εγκαταλείψει και κανένα ενδιαφέρον δεν επιδεικνύει για τα σοβαρά προβλήματά τους. Η λαχτάρα τους για κάτι διαφορετικό και καινούριο είναι έκδηλη και μαρτυρά τον αποτροπιασμό τους για την παλιομοδίτικη συνδικαλιστική τακτική. Αλήθεια,πότε ενδιαφέρθηκαν γι’αυτούς τους συναδέλφους οι πολιτικάντηδες συνδικαλιστές και τα φερέφωνα τους; Ουδέποτε,εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Ποιά λοιπόν πρόσωπα χωρίς υπεκφυγές και άνευ σημασίας υπομνήματα με λίστα διεκδικήσεων εν όψει εκλογών θα αναλάβουν υπεύθυνα την υποχρέωση να επιλύσουν τόσο τα εσωτερικά όσο και τα ευρείας απήχησης θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες μας; Τα θέματα είναι γνωστά,γιατί προυπάρχουν επί πολλά χρόνια και συνεχώς ανακυκλώνονται και δεν χρειάζεται να τα αναμασούμε ούτε για λόγους εντυπωσιασμού να υποσχόμαστε σαν πολιτικοί πως θα τα διεκδικήσουμε.Πότε επιτέλους οι πολιτικοί θα καταλάβουν ότι η αστυνομία δεν είναι τριτοκοσμική και πως έχει μεγάλες δυνατότητες να προχωρήσει εμπρός πετυχαίνοντας τεράστια οφέλη στην κοινωνία,αρκεί να έχει τα απαραίτητα μέσα.Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως τα περιθώρια και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί;
Είναι ποτέ δυνατόν να επιλυθούν τα όποια προβλήματα, εάν μια μερίδα του συνδικαλιστικού κατεστημένου όποιας μορφής ,ανεξαρτήτου κομματικής ταμπέλας δεν έχει σύνεση και υπευθυνότητα; Οι ταμπέλες και οι υποσχέσεις δεν καλύπτουν τους τριπλούς τομείς ευθύνης των αστυνομικών τμημάτων ούτε επανδρώνουν υπηρεσίες με περιπολικά οχήματα και προσωπικό. Χρειάζονται έργα υποδομής και χρηστή διοίκηση σε συνάρτηση με ενεργό και επιθετικό συνδικαλισμό με ζωντανή παρουσία εκεί που χωλαίνει η διοίκηση.Αρκετά ως σήμερα η εκμετάλλευση του αστυνομικού από διάφορα συνδικαλιστικά κυκλώματα που δυστυχώς συνεχίζουν την ίδια τακτική με υποσχέσεις και θεάματα με παρελθοντολογίες και βιώματα.Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση εάν όλοι δεν αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας πίσω από μια νέα και καθαρή μορφή συνδικαλισμού χωρίς κωλύματα και οπισθογυρίσματα, αλλά με την ελπίδα στο μέλλον για ένα καλύτερο αύριο. Αρκετά πλέον τα πειράματα από τους διάφορους μάγους της πολιτικής. Η αστυνομία περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης και καλείται με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να ανταποκριθεί στον αναντικατάστατο ρόλο της διασφάλισης της έννομης τάξης,της δημοκρατίας και της ελευθερίας.Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να την ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί μέσα από τη συμμετοχή μας σ’αυτές τις εκλογές και να προχωρήσουμε ενωμένοι,για να έλθει το ποθητό και το καλύτερο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καθαρίσει το τοπίο είναι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι αστυνομικοί να ενωθούν από κοινού και να αγωνισθούν καταγγέλλοντας όλους τους πλάνους, καιροσκόπους και ευκαιριακούς συνδικαλιστές ή μη, για να προφυλαχθεί η όλη προσπάθεια και να παύσει επιτέλους η εκμετάλλευση του συνδικαλιστικού χώρου.
Με την ίδρυση του συνδυασμού μας βάλαμε στόχο να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα, να ξεσκεπάσουμε τα ενδόμυχα σαθρά σχέδια κάποιων και να δώσουμε ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις. Επειδή κάποιοι θέλουν τον αστυνομικό να ζεί στο σκότος και σε ένα αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον, να επιβιώνει με ψεύτικες υποσχέσεις και να εθελοτυφλεί δε θα τους κάνουμε τη χάρη, γιατί το χρωστάμε στην πατρίδα που υπηρετούμε και στην κοινωνία που ακόμα μας επιδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της.Είμαστε νέα πρόσωπα με όραμα και ελπίδα για καλύτερο μέλλον και σας προσκαλούμε να μας εμπιστευθείτε.
Σε λίγες μέρες λοιπόν θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, όλοι οι αστυνομικοί ,άλλοι εκτελούντες υπηρεσία όπως ο γράφων και άλλοι με τους δικούς τους ανθρώπους.Ας είναι η απαρχή γι’αυτήν την φορά μιας γόνιμης περιόδου σκέψεως,μετανοίας,ανασυγκρότησης ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων και συνέχεια της ζωής μας για κάτι το καλύτερο και δικαιότερο.Εμείς οι απλοί αστυνομικοί που πονάμε την Αστυνομία και τον τόπο μας θα αγωνιστούμε για μια νέα πορεία που θα φέρει δικαιοσύνη,ευημερία,δημοκρατία και προπαντός αλήθειες.


ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,
υποψήφιος με το ΕΚΑ Θεσ/νίκης,
υπηρετών στο ΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.








_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια