Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν στομαχικές διαταραχές και πότε πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό;


Ένας στους πέντε συμπολίτες μας υποφέρει από στομαχικές διαταραχές, καθιστώντας τες ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας πόνος στην κοιλιά που διαρκεί από κάποιες ώρες έως 1-2 ημέρες και προκαλεί συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πόνος στο στομάχι δεν είναι αθώος και πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό ή ακόμη και τα επείγοντα.

Δείτε τι μπορεί να κρύβετε πίσω από τις στομαχικές διαταραχές!

Γαστρεντερίτιδα

Η γαστρεντερίτιδα ή αλλιώς γρίπη του στομάχου,  εκδηλώνεται με πόνο στο στομάχι, εμετό και ναυτία. Για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση φροντίστε να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν πιάσετε οποιαδήποτε τροφή.

Έλκος στομάχου

Όταν το στομάχι έχει έλκη τότε προκαλείται έντονος πόνος, ενώ αν καταναλώνετε όξινα τρόφιμα το πρόβλημα επιδεινώνεται. Για τη θεραπεία του έλκους, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή και ενδεχομένως να σας χορηγηθούν αντιβιοτικά.

Τροφική δηλητηρίαση

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι οι τοξίνες, τα βακτήρια, διάφοροι ιοί και παράσιτα. Τα συμπτώματα αρχίζουν περίπου 2-4 ώρες μετά την κατανάλωση του ποτού ή του τροφίμου.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει το παχύ έντερο και συνήθως αισθάνεστε πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, ενώ συχνά παρουσιάζετε δυσκοιλιότητα, διάρροια και βλέννα στα κόπρανα.

Καούρα

Η καούρα χαρακτηρίζεται από την αίσθηση καψίματος στο στήθος πίσω από το στέρνο. Ο πόνος που προκαλείται συχνά χειροτερεύει όταν σκύψετε ή ξαπλώσετε. Μία καλή τακτική είναι η λήψη αντιόξινων, για να εξουδετερώσουν το οξύ του στομάχου και κάποια φάρμακα που μειώνουν την παραγωγή οξέων.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια