Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Καταδικάστηκαν τρία άτομα για τον τραυματισμό αστυνομικού


Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων οι τρία άτομα τα οποία κατηγορούνταν για τον τραυματισμό αστυνομικού της Ο.Π.Κ.Ε.,  ο οποίος παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες!

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για αντίσταση και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης τον 64χρονο πατέρα, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 17 μήνες φυλάκιση, και ένοχους τον 32χρονο γιο του και τον 41χρονο ανιψιό του, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους ο καθένας.

Σημειώνεται πως ο γιος και ο ανιψιός κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης.

Η αρχική κατηγορία που τους είχε ασκηθεί ήταν για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, αντίσταση και εξύβριση, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την πρώτη κατηγορία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και τους επέβαλε για την πράξη αυτή καθώς και για αντίσταση και εξύβριση κατά συρροή, ποινή φυλάκισης 27 μηνών στον 64χρονο και από 18 μήνες φυλάκιση στον 41χρονο και στον 32χρονο, τις οποίες ποινές ανέστειλε επί τριετία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 παρά 20 τα ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη της Ρόδου, όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε καβγά που σημειώθηκε σε καφενείο μεταξύ των τριών ΡΟΜΑ και άλλων πολιτών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  μετά την κλήση που έγινε στην άμεσο δράση, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετέβησαν άμεσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου όπου είχε δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των θαμώνων.

Φθάνοντας εκεί οι αστυνομικοί, πληροφορήθηκαν ότι τρεις εκ των εμπλεκομένων στον καβγά είχαν φύγει πεζοί.

Τότε εμφανίστηκε ι.χ. φορτηγό αυτοκίνητο ανοικτού τύπου στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι (και εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο) με οδηγό τον 60χρονο να κινείται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά αστυνομικά σήματα παρέσυραν τον επικεφαλή αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε., θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν το όχημα των δραστών, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από αυτό, απειλώντας και εξυβρίζοντας ενώ παράλληλα αντιστέκονταν σθεναρά κατά την προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Οι  συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου και ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για αστυνομικούς, αλλά για αλλοδαπούς Βουλγαρικής καταγωγής με τους οποίους είχαν εμπλακεί νωρίτερα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν κάνει λάθος, ήταν πια αργά.

 
Πηγή : rodiaki


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια