Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τετραπλό χτύπημα κατά του παράνομου τζόγου σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κοζάνη

«Φύλλο και φτερό» έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία τη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει εξαπολύσει κατά του παράνομου τζόγου. Δυο σημαντικές υποθέσεις ήρθαν στο φως, τα τελευταία 24ωρα, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη.

Εξάρθρωση σπείρας που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη – Τζίρος άνω των 500.000 ευρώ από παράνομο τζόγο

Σε άνω των 500.000 ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος σπείρας που είχε μετατρέψει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη σε χώρο διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων. Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας ανάμεσα τους και ο αρχηγός.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας εξαπατούσαν τους παίκτες, καθώς παρέμβαιναν στα παίγνια που διενεργούνταν μέσω διαδικτύου, καθορίζοντας την έκβαση τους, με σκοπό να κερδίζουν επιλεγμένοι παίκτες και συγκεκριμένα ποσά.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη με υπολογιστή κατ΄επάγγελμα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση των νόμων περί παιγνίων, περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Εντός του καταστήματος και στα σπίτια των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         29 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

·         55 τράπουλες

·         14 ζάρια

·         Πλήθος μαρκών

·         Εξοπλισμός βιντεοεπιτήρισης

·         Εξοπλισμός για την εναλλαγή των παράνομων σελίδων σε νόμιμες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του καταστήματος

·         Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

·         1 μαχαίρι

·         30 φυσίγγια κρότου

·         Ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων

·         Το χρηματικό ποσό των 3.775 ευρώ

·         Πλήθος κινητών τηλεφώνων

·         Βιβλιάριο τράπεζας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ από τις έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τέσσερα μέλη της σπείρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:


Τρείς συλλήψεις στην Κοζάνη για παράνομο τζόγο

Μια δεύτερη επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Μετά από έφοδο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διενεργούνταν παράνομα παίγνια, συνελήφθησαν τρία άτομα.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, ένας 45χρονος παίκτης έπαιζε παράνομο στοίχημα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια