Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιλντιρίμ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σύνδεση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτή των 8 Τούρκων που ζητούν που ζητούν άσυλο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2018. O Τούρκος πρωθυπουργός
Μπιναλί Γιλντιρίμ απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για τους 2 στρατιωτικούς κι ότι «δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν» ερωτήθηκε «γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για την άλλη πλευρά (την Ελλάδα);»
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επιστρέφοντας από τη Μογγολία και το Αφγανιστάν, αναφέρθηκε πάλι στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα και είπε:
«Εκείνοι έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους. Έβλαψαν μία χώρα κάνοντας πραξικόπημα. Τώρα αυτοί οι (Έλληνες) στρατιωτικοί βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη».
Ξανά στην Αδριανούπολη οι γονείς των στρατιωτικών
Εν τω μεταξύ νέα επίσκεψη πραγματοποιούν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Το τελευταίο ήταν την Μεγάλη Παρασκευή όπου για πρώτη φορά είδαν τα παιδιά τους χωρίς διαχωριστικό τζάμι.
Κανονικά οι επισκέψεις γίνονται κάθε Παρασκευή ωστόσο οι Τουρκικές αρχές δέχτηκαν εκτάκτως και σήμερα επισκεπτήριο.


newsit.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια