Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα πρώτα του δοντάκια: Πώς θα μειώσετε τον πόνο του μωρού σας;


Βγάζει το μωρό σας τα πρώτα του δοντάκια; Όπως κι εσείς γνωρίζετε, ο πόνος στο στόμα και ειδικά στα δόντια μπορεί να γίνει αρκετά ανυπόφορος.

Πόσο μάλλον για ένα μωρό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόνο. Είναι γεγονός ότι τα παιδικά δόντια, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth, Οδοντίατρος, Ειδικός Ορθοδοντικός, Tel Aviv University, σπρώχνουν τα τρυφερά ούλα του μωρού σας και μπορούν να τα κάνουν να πονάνε αρκετά.

Τρόποι αντιμετώπισης

Μπορείτε με τη βοήθεια μιας κρέμας ταχείας αναισθησίας να τρίψετε τα ούλα του μωρού σας, καθώς αυτό θα του προσφέρει μία άμεση ανακούφιση.

Μερικά μωρά θα χρησιμοποιήσουν ευχάριστα δαχτυλίδια οδοντοφυΐας που έχουν ψυχθεί στο ψυγείο για να καταπραΰνουν τα πονεμένα τους ούλα, επισημαίνει ο κ. Μάνος. Το κρύο πλαστικό βοηθάει στο μούδιασμα των ούλων και όταν το μωρό μασάει τη σταθερή επιφάνεια του δακτυλίου οδοντοφυΐας, ασκεί πίεση στα ούλα. Και οι δύο αυτές ενέργειες βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου.

Ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη

Εάν ο παιδίατρος του μωρού σας, είναι σύμφωνος και σας έχει δώσει το πράσινο φως για να δώσετε στο μωρό σας μια παρατεταμένη ανακούφιση στον πόνο του, όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα για να διευκολύνετε τον οδοντικό πόνο του μωρού σας. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, η ιβουπροφαίνη μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στον πόνο του δοντιού, καθώς εκτός από τη μείωση του πόνου, βοηθά επίσης στη μείωση του πρηξίματος ερεθισμένων, φλεγμονωδών ιστών, συμπεριλαμβανομένων των ούλων.

Η θερμοκρασία του σώματος του μωρού σας μπορεί να αυξηθεί λίγο κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας και αυτό μπορεί να συμβάλει στον πόνο, την ευερεθιστότητα και την απροθυμία του να φάει. Τόσο η ακεταμινοφαίνη, όσο και η ιβουπροφαίνη συμβάλλουν στη μείωση του πυρετού και στην ανακούφιση του πόνου. Η ιβουπροφαίνη έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτεί λιγότερο συχνή δοσολογία. Εάν ο πόνος στην οδοντοφυΐα του μωρού σας παρεμβαίνει στην ικανότητά του να τρώει ή να πίνει, ο παιδίατρος μπορεί να συστήσει εναλλαγή των δύο φαρμάκων.

Ευτυχώς, ο πόνος στην οδοντοφυΐα δεν είναι σταθερός στα μωρά, καθώς φαίνεται να έρχεται και να φεύγει, δίνοντας στα μωρά κάποια ευπρόσδεκτη ανακούφιση, τονίζει ο κ. Μάνος. Αλλά αν το μωρό σας φαίνεται να πονά αρκετά, ή αν αρνείται να φάει και να πιει για περισσότερο από δύο ώρες, ήρθε η ώρα να το πάτε στον παιδίατρο για έλεγχο.


Πηγή: mothersblog.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια