Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνος Καμμένος: Όποιος υψώνει σημαίες να τις υπερασπίζεται


Απολύτως αρνητικός με την κίνηση των τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες των Φούρνων, εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη
Βουλή.
«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί ακόμη και με το αίμα του» τόνισε εμφατικά.
«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό για να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε και σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Οταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει». 
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις τής αντιπολίτευσης ότι «είναι εξαφανισμένος» σημείωσε ότι ο ρόλος τού υπουργού Άμυνας δεν είναι να κάνει δηλώσεις και να δίνει συνεντεύξεις.
«Ο ρόλος του υπουργούς Άμυνας είναι να ασχολείται με τα του υπουργείου του, να έχει την πολιτική ευθύνη των ενόπλων δυνάμεων» σημείωσε.


aixmi.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια