Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Έντονη αντίδραση για χυδαίες επιθέσεις κατά δικαστών


Έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία γίνονται χυδαίες, όπως χαρακτηρίζονται, αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών σε σημείου
που να διαπομπεύονται δικαστικές και εισαγγελείς, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι αντιληπτές οι σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά.

 

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή τη αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

 

Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών, προσθέτει η Ένωση, θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται.

 

«Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια» υπογραμμίζει η ΈΔΕ και προσθέτει:

 

«Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους».

 

 

 

 Γνωρίζει ΕΔΕ, όπως αναφέρει ότι «τέτοιες «δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν», όμως «ο Ελληνικός λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά».

 

Τέλος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της στηρίζει όλους τους δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα


_