Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τούρκος ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο – Κύπρο

Μετά τις... ομορφιές που βγήκαν από το στόμα του ηγέτη των “γκρίζων λύκων” στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σειρά παίρνει ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλεων Δυνάμεων.

Η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία συνεχίζεται. Οι νέες δηλώσεις έρχονται αυτή την φορά από τον ηγέτη των τουρκικών Ενόπλεων Δυνάμεων.

Τουρκία, η νέα πρόκληση

Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης μίλησε για πολλά θέματα ανάμεσα τους το Αιγαίο και η Κύπρος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ δήλωσε: «Η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Πήρε την… σκυτάλη από τον Μπαχτσελί

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως νωρίτερα, αίσθηση είχε προκαλέσει το… κρεσέντο εθνικισμού του ηγέτη των “γκρίζων λύκων” της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο οποίος ξεπέρασε για ακόμη μια φορά κάθε όριο, αφού έβαλε στο στόχαστρο τον Έλληνα υπουργό Άμυνας αναφέροντας: “Αν κοιμάται, ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας, ας μπει σε κλινική”.

Ο συνεργάτης του Ερντογάν δεν έμεινε όμως εκεί. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα και αναφερόμενος στους Έλληνες είπε: “Ξέχασαν τις ημέρες που τους καταδιώκαμε και τους ρίχναμε στη θάλασσα. Αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να φύγουν στην Αθήνα” είπε με επιθετικό ύφος και συμπλήρωσε πως “οι πρόγονοί τους πλήρωσαν την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων, πλήρωσαν το τίμημα στο πεδίο των μαχών”.

Οι απειλές δεν σταμάτησαν εκεί. “Εμείς όταν χρειαστεί ξέρουμε πως να σπάσουμε και να ξεριζώσουμε τα δόντια” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ηγέτης των γκρίζων λύκων αποτελεί βασικό σύμμαχο του Ερντογάν. Ο “σουλτάνος” πολλές φορές επιλέγει ακραία ρητορική για να προσεταιριστεί το ακροδεξιό κοινό στην Τουρκία.

πηγή: onalert

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια