Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουτοπονηριά βολεμένου αστυνομικού η καταγγελία σε βάρος του ταξίαρχου; Ο κομφορμισμός των βολεμένων

Το bloko.gr όπως έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές, είναι πρόθυμο και ανοιχτό στη φωνή του κάθε αστυνομικού και κυρίως των χαμηλόβαθμων, προκειμένου να γνωστοποιεί θέσεις και
καταγγελίες, ιδίως όταν πρόκειται για διοικητικές αυθαιρεσίες, έναντι των οποίων είναι και απροστάτευτος και εκτεθειμένος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γινόταν παραδοσιακά στις εφημερίδες με τη στήλη των αναγνωστών κι αυτό νομίζουμε ότι έχει καταστεί προς όλους όσοι θίγονται ή θεωρούν ότι θίγονται, δημοσιεύουμε τις επιστολές- καταγγελίες και στη συνέχεια όπως έχουμε τη δεοντολιγική υποχρέωση, είτε διερευνούμε τα αναγραφόμενα, είτε δημοσιοποιούμε ττις απαντήσεις.

Κι αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος, για να μην θεωρηθεί από τον οποιονδήποτε ότι καλύπτουμε ή συγκαλύπτουμε τις γνήσιες είτε τις πλαστές (κατά περίπτωση) παρασπονδίες αξιωματικών που κάποιοι τους συγκαταλέγουν σε κλίμακα ευνοϊκής κριτικής από μέρους μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακολουθούμε τη συγκεκριμένη τακτική ούτως ώστε, ουδείς να μπορεί να μας ψέξει για πατρωνία ή οτιδήποτε σχετικό. Ο δεύτερος, επειδή ακριβώς αυτό επιτάσσει η δεοντολογία στο όνομα της ενάργειας.

Έχουμε την αίσθηση ότι χρειαζόταν η τόσο μεγάλη επεξηγηματική εισαγωγή, προκειμένου κανείς να μην θεωρήσει ότι το bloko.gr προσφέρεται ως αγωγός σπίλωσης. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση νωρίτερα της καταγγελίας σε βάρος του ταξίαρχου μεγάλης αστυνομικής υπηρεσίας της Αττικής, αποταθήκαμε και ε αξιωματικούς, αλλά και σε συνδικαλιστές με γνώση και άποψη για τα τεκταινόμενα. Και οι απάντησεις που λάβαμε ήταν ομόθυμα προς μία και μοναδική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα μας ειπώθηκαν, όχι μόνο δεν ευσταθεί η καταγγελία, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά, οι ευνοημένοι από τις καταστάσεις είναι αυτοί που δημιουργούν σύγχυση και περισπασμούς.

Όπως σημειώνεται, στη συγκεκριμένη υπηρεσία παρατηρείται το εξής το φαινόμενο. Υπάρχει υπερπλεόνασμα στους διοικητικούς, οι οποίοι μάλιστα προκαλούν τους μάχιμους συναδέλφους τους με την καθιερωμένη (;) πολιτική αμφίεση τους. Ο ταξίαρχος, προς χάριν της ευπρέπειας και της κοσμιότητας, ζήτησε οι αστυνομικοί αυτοί να φορούν στολή, αλλά υπαναχώρησε μπροστά στις αντιδράσεις και σε (ατυχείς κατά τα φαινόμενα) συνδικαλιστικές παραινέσεις.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που συλλέξαμε και φανερώνουν την παθογένεια του κομφορμισμού. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη θέση ή σε κριτική.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια