Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύπρος: Καταζητούμενη για φόνο ηλικιωμένης έκανε ωτο-στοπ στους αστυνομικούς

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε την Κυριακή, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η 34χρονη που συνελήφθη, στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο της συνταξιούχου εκπαιδευτικού
Ανδριανής Βανέζη, στην Αγλαντζιά. Η 34χρονη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.  Έφερε ένσταση στο χρόνο της κράτησης, αλλά όχι στην κράτηση, λέγοντας ότι είναι πολλές 8 ημέρες.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, υπάρχει εύλογη υποψία ότι η 34χρονη ενέχεται, μεταξύ άλλων, στη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, συνομωσίας σε φόνο, κλοπή, είσοδο σε κατοικία με σκοπό την κλοπή και αυτουργία.

Η 34χρονη συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου κάνοντας ωτο στοπ σε περιπολικό της αστυνομίας, ζητώντας να την μεταφέρουν κάπου και ενώ ήταν υπό την επήρεια σκληρών ναρκωτικών.

Όπως λέχθηκε από την Αστυνομία, ενώ υπέγραψε να της γίνει ιατροδικαστική εξέταση, στη συνέχεια δεν δέχτηκε να εξεταστεί χωρίς ρούχα και να φωτογραφηθεί από τους ιατροδικαστές. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε ότι φέρει εμφανή σημάδια στον λαιμό και τα χέρια.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις για το ποιος αγόρασε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ θα ληφθεί και το γενετικό της υλικό, με συγκατάθεση.

Η εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων θα διευρυνθεί, ενώ η Αστυνομία ζητά και άρση των τηλεφωνικών δεδομένων της 34χρονης.

Η ύποπτη, με τη βοήθεια διερμηνέα, ρώτησε τον ανακριτή της υπόθεσης, γιατί την συνέλαβαν, αφού στην κάμερα δεν απεικονίζονται δύο άτομα, με τον ανακριτή να απαντά πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Όπως λέχθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, η 34χρονη και ο 29χρονος συλληφθείς, επικοινώνησαν μαζί του και του ανέφεραν ότι πωλούν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (ίδιας μάρκας με αυτόν που κλάπηκε από την οικία της άτυχης 80χρονης).

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής είπε πως, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, το ίδιο βράδυ, συναντήθηκε μαζί τους και του είπαν ότι αγόρασαν ναρκωτικά. Πρόσθεσε ακόμη πως σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση, τόσο της ιδίας, όσο και της οικογένειάς της, δεν μπορεί να αγοράσει ναρκωτικά αξίας 300 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν ληφθεί, μέχρι στιγμής, 119 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50, από το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και ένας 29χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως «δεν έχει σχέση» με την υπόθεση.

Ο ανακριτής είπε ακόμα πως αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών και  θα ληφθεί γενετικό υλικό της ύποπτης, έπειτα από συγκατάθεσή της για εξετάσεις.

Πρόσθεσε πως γίνονται εξετάσεις σε καταστήματα που εμπορεύονται κολλητικές ταινίες και κορδόνια, στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστωθεί από πού τα αγόρασε ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση και θα γίνει αποκάλυψη τηλεπικοινωνικακών δεδομένων της ύποπτης.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και ένας 29χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως «δεν έχει σχέση» με την υπόθεση.

Οι δύο συλληφθέντες ανακρίνονται στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και αυτουργίας.

 

Πηγή: politis.com.cy


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια