Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Εκκλησία” η περιοχή του Καστελλίου – Στο στόχαστρο κι άλλες περιοχές

"Εκκλησία” θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η ευρύτερη περιοχή του Καστελίου λόγω της ασφυκτικής 

πίεσης που ασκείται από τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τα τελευταία σοβαρά γεγονότα. Είναι τόσο ασφυκτικό το πρέσινγκ, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα και οι παρεμβάσεις σε θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να μεσολαβήσουν, ώστε να πέσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι έλεγχοι.
Από το Σάββατο του Λαζάρου κλιμάκια των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας «χτενίζουν» κάθε νύχτα την περιοχή του Καστελίου με μπλόκα σε καίρια σημεία, εντός του οικισμού αλλά και σε περιφερειακές οδούς. Το σχέδιο που εφαρμόζεται από την Αστυνομία αναπόφευκτα οδηγεί και σε εκρηκτικά τετ-α-τετ με ελεγχόμενους, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατική τους δραστηριότητα. Ακόμα και αν οι έλεγχοι δεν οδηγήσουν σε κάποια δικογραφία, η Αστυνομία φροντίζει να περάσει το μήνυμά της: «Όσο δεν ηρεμείτε, θα μας βρίσκετε μπροστά σας». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε μία-δύο περιπτώσεις ελεγχόμενων, οι τελευταίοι κλήθηκαν να δώσουν και DNA.
«Η αλήθεια είναι ότι πολλοί έχουν «λουφάξει» τις τελευταίες ημέρες. 4χ4 με φιμέ τζάμι ή χωρίς πινακίδα δεν κυκλοφορεί, γιατί ξέρουν ότι είναι «κόκκινο πανί», ενώ άλλοι έχουν φθάσει στο σημείο να ξηλώσουν από τα αγροτικά τους τα κάγκελα για να μην τραβούν την προσοχή των αστυνομικών», περιγράφουν στην «Π» ντόπιοι, οι οποίοι ναι μεν παραδέχονται ότι υπάρχει θεαματική αλλαγή, ανησυχούν όμως για το τι θα επακολουθήσει μόλις περάσει η… μπόρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική πίεση θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμα. Και μετά τι; Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην αστυνόμευση της περιοχής,  και θα τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέψουν να εκτροχιαστεί ξανά η κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθουν δριμύτεροι, όπως διαμηνύει.
Αστυνομικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να κάνουν και την αυτοκριτική τους, αναγνωρίζοντας ότι είναι πλέον ώρα να αναθεωρήσουν κάποιες τακτικές του παρελθόντος, οι οποίες εκ του αποτελέσματος έχουν αποτύχει.
Και αυτή η αυτοκριτική δεν αφορά μόνο την περιοχή του Καστελίου. Η καμπάνα χτυπάει πλέον δυνατά και για την περιοχή της Μεσσαράς και ιδιαίτερα των Μοιρών απ’ όπου καταφθάνουν ηχηρά μηνύματα για το καθεστώς ανομίας που επικρατεί.

patris.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια