Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το προσωπικό του Λιμενικού

Πρόσφατα, μετά τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» απ’ τη τουρκική ακταιωρό «Umut», ο Πρωθυπουργός έδωσε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του
Λιμενικού Σώματος για το σύνολο της δράσης τους. Αυτά τα εύσημα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν γιατί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος βιώνει καθημερινά τα τεράστια προβλήματα σε υποδομές, προσωπικό, εκπαίδευση κ.ά., προκειμένου να ανταποκριθεί στο ανθρωπιστικό του έργο, στα θέματα έρευνας – διάσωσης, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου της χώρας.
Τα εύσημα του Πρωθυπουργού δεν απαλύνουν στο ελάχιστο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά του Αιγαίου στην καθημερινότητά του. Από τη μια πλευρά, τα προβλήματα επιβίωσης με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος διαβίωσης, πανάκριβο ενοίκιο και καύσιμα, αυξημένα έξοδα μετακίνησης, δυσκολίες στην συνυπηρέτηση συζύγων και από την άλλη τα αποτελέσματα των συνεχών περικοπών και μειώσεων σε μισθούς και επιδόματα, το απάνθρωπο και άδικο καθεστώς των κατασχέσεων, τα χαράτσια, η υψηλή και άδικη φορολογία.
Όλα τα παραπάνω, είναι τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών. Τη στιγμή που αδιάλειπτα νομοθετούνται νέα δυσβάστακτα μέτρα σε βάρους του λαού, το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκεται προστατευμένο στο απυρόβλητο.
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του λιμενικού. Επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος προέρχεται από λαϊκές, εργατικές και αγροτικές οικογένειες. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα βάσανα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Είναι αναγκαίο, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και γενικότερα των Σωμάτων Ασφαλείας, να αρνηθεί να χρησιμοποιηθεί ως εμπόδιο απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του. Πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και να απαλλαγεί από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος σχετικά:
Με την περικοπή των μισθών, τα απλήρωτα πλεύσιμα και οδοιπορικά, την χαμηλή αμοιβή των νυχτερινών και πενθημέρων, τα χρωστούμενα ρεπό.
Με την περικοπή των δαπανών για την περίθαλψη και τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων με τους γιατρούς αλλά και τα φάρμακα ιδιαίτερα στην επαρχία.
Με την εντατικοποίηση της εργασίας, οφειλόμενη και στην υποστελέχωση υπηρεσιών λόγω μη προσλήψεων τα τελευταία χρόνια,
Με την έλλειψη συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την παλαιότητα τους.
Με το πρόβλημα κατοικίας ειδικά του χαμηλόμισθου προσωπικού που μετατίθεται στις νησιωτικές περιοχές υψηλού κόστους διαβίωσης.
Με την προσωπική οικονομική επιβάρυνση του προσωπικού, για την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού, με πολλά στελέχη να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την επισκευή μηχανημάτων και μέσων, εξαιτίας της περικοπής των λειτουργικών δαπανών.


Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου

Χρήστος Κατσώτης

Σταύρος Τάσσος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια