Εντυπωσιακό! Θαλάσσιες χελώνες που ξέρουν από … πολεμικές τέχνες!Οι ερευνητές του Ενυδρείου Monteray Bay στην Καλιφόρνια έκαναν μια απρόσμενη όσο και εντυπωσιακή ομολογουμένως ανακάλυψη.

Είναι γνωστό ότι κάποια στιγμή κάποιες χελώνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη στεριά και να ζήσουν στη θάλασσα. Οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα ότι στη διαδικασία της εξέλιξής τους μέσα στο νερό, οι χελώνες ανέπτυξαν τα πτερύγια τους τα οποία τις βοηθούσαν να κολυμπούν πιο αποτελεσματικά, όπως για παράδειγμα να αλλάζουν κατεύθυνση εύκολα και γρήγορα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα πτερύγια εξελίχτηκαν με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην πραγματικότητα ένα πολυεργαλείο. Όπως υποστηρίζουν, οι χελώνες με τα πτερύγιά τους μπορούν όχι μόνο να κολυμπούν καλύτερα, αλλά τα χρησιμοποιούν για να αρπάζουν τα θηράματά τους ή ακόμη και να τα χτυπούν με κινήσεις που θυμίζουν πολεμικές τέχνες!


Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι αφού χτυπήσουν, αρπάξουν και φάνε ένα θήραμα (π.χ. μια μέδουσα), οι θαλάσσιες χελώνες γλύφουν τα πτερύγια τους με τρόπο ανάλογο που οι άνθρωποι γλύφουν τα δάχτυλα τους στο φαγητό. Μια εξήγηση που δίνεται για το γεγονός ότι δεν είχαν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα αυτές οι ικανότητες των χελωνών, είναι ότι οι κινήσεις των πτερυγίων που περιγράφουν οι ερευνητές απαιτούν μεγαλύτερο επίπεδο νοημοσύνης από αυτό που με βάση το μέγεθος του εγκεφάλου τους θεωρούσαν οι επιστήμονες ότι διαθέτουν οι χελώνες.


Πηγή: in.gr
_