Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιπολεμικό ραντεβού στο Σύνταγμα

Σε νέα αντιπολεμική κινητοποίηση, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, καλούν ΠΑΜΕ, Λαϊκή Ενότητα, Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ και άλλες
συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Θυμίζουμε ότι κατά τη χθεσινή μαζική διαμαρτυρία φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία σημειώθηκαν επεισόδια όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σχοινιά και τροχό και οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απώθησαν με χημικά, ξύλο, γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο διαδηλωτές να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στον «Ευαγγελισμό», ενώ υπάρχουν αναφορές για ακόμη τέσσερις, πιο ελαφρά, τραυματίες.
Συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία θα δικαστούν στο αυτόφωρο στις 25 Απριλίου 2018. Κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ πλήθος συγκεντρωμένων βρέθηκαν νωρίτερα για να τους υποστηρίξουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολέμου στη Συρία.


efsyn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια