Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση της Π.Υ. Ρόδου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου


Στις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου.

Σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου και συγκεκριμένα στο χώρο του λεβητοστασίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ένα άτομο στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου λόγω των αναδυόμενων καπνών στο εσωτερικό του κτιρίου.

 


Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ενεργοποιήθηκε η ομάδα Πυροπροστασίας του Ναυτικού Σταθμού.


Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η αποτελεσματικότητα των πυροσβεστών στην αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς, η διαχείριση τραυματιών συνέπεια αστικής πυρκαγιάς και η βελτίωση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εμπλεκόμενων φορέων.



Στην άσκηση συμμετείχαν δώδεκα πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, μεταξύ αυτών ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Ιωάννης Τσιτσικάς, ένας Εθελοντής Πυροσβέστης, προσωπικό του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου και το 95 ΤΥΕΘ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ρόδου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό προς παροχή Ά βοηθειών στο πεδίο.

 


Από το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια