Ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στους αστραγάλους;


Έχουν πρηστεί οι αστράγαλοί σας και σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, ενώ παράλληλα ανησυχείτε μήπως συμβαίνει κάτι σοβαρό;

Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν πρήξιμο στους αστραγάλους είναι η ορθοστασία, αλλά και το πολύ περπάτημα. Στην περίπτωση όμως που εκτός από πρησμένους αστραγάλους, έχετε και άλλα συμπτώματα, θα μπορούσε να κρύβεται ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ποια είναι αυτά;

Τραυματισμός

Ένας τραυματισμός στο πόδι ή τον αστράγαλο μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα. Για να μειωθεί το πρήξιμο αποφεύγεται το περπάτημα, χρησιμοποιήστε παγοκύστες, τυλίξτε το πόδι ή τον αστράγαλο με επίδεσμο συμπίεσης και ανυψώστε το πόδι σε ένα σκαμνί ή σε ένα μαξιλάρι.

Φλεβική ανεπάρκεια

Συχνά αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα της φλεβικής ανεπάρκειας, μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά. Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο δέρμα, έλκη και μόλυνση.

Μόλυνση

Το πρήξιμο στα πόδια και στους αστραγάλους μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας μόλυνσης. Τα άτομα με διαβητική νευροπάθεια ή με άλλα προβλήματα των νεύρων των ποδιών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μολύνσεις στο πόδι.

Επιπλοκές της εγκυμοσύνης

Το πρόβλημα αυτό που εμφανίζεται ξαφνικά στις μέλλουσες μανούλες, μπορεί να είναι ένα σημάδι της προεκλαμψίας, μια σοβαρής κατάστασης η οποία εμφανίζεται μετά την 20η εβδομάδα της κύησης. Εάν αισθανθείτε σοβαρό πρήξιμο ή οίδημα που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, πονοκεφάλους, σπάνια ούρηση, ναυτία και εμετό, πρέπει να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.


Πηγή: healthreport.gr
_