Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Δεν ήξερα τι έκανα, ήμουν μεθυσμένος» ισχυρίστηκε ο Αιγύπτιος που τραυμάτισε 2 αστυνομικούς στην Καλαμάτα


Δεν ήξερα τι έκανα, ήμουν μεθυσμένος», ισχυρίστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, όπου συνεχίστηκε η διακοπείσα την Τρίτη δίκη του, ο Αιγύπτιος που το Σεπτέμβριο του 2017 στην Καλαμάτα τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους τους, ακούγοντας το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Ο Αιγύπτιος κατηγορείται για τα αδικήματα της: απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, ληστρικής κλοπής, οπλοχρησίας, αντίστασης κατά της αρχής, τελεσθείσας από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, και απόπειρας βιασμού, ενώ κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.

Την Τρίτη εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και το δικαστήριο διέκοψε για να ορισθεί, ενώ εν συνεχεία όρισε ως συνήγορο υπεράσπισής του το δικηγόρο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, Νικόλαο Αγγελόπουλο. Ακολούθως έγινε διακοπή για χθες, προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι πολιτική αγωγή στη δίκη είναι ο γνωστός δικηγόρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης.

Χθες αναγνώστηκε στο ακροατήριο το διατακτικό με τα αναφερόμενα σε αυτό συμβάντα και τις πράξεις που αποδίδονται στον Αιγύπτιο για τα αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς και μία μέρα νωρίτερα, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ότι επιχείρησε να σκοτώσει έναν αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος πυροβόλησε για εκφοβισμό και ακολούθησε καταδίωξη, ότι στη συνέχεια επιτέθηκε σε αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να τον σκοτώσει, ότι έφερε πάνω του παράνομο όπλο και συγκεκριμένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών με λάμα πλάτους 12 εκατοστών, ότι στο λιμάνι Καλαμάτας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κλέβει και έβγαλε μαχαίρι απειλώντας ανθρώπινη ζωή, ότι στη συνέχεια χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να αποφύγει σύλληψη, ότι στο Πάρκο του ΟΣΕ απείλησε αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ, ότι στην οδό Μακεδονίας επιτέθηκε σε άλλους αστυνομικούς και ότι στη συμβολή των οδών Καίσαρη και Αριστοδήμου επιχείρησε βιασμό ασκώντας σωματική βία σε γυναίκα που συνοδευόταν από την αδερφή της που προπορευόταν.

Ακολούθως η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο τι έχει να πει κι αν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο κατηγορούμενος, δια του διερμηνέα του, απάντησε ότι δεν ξέρει τι έκανε γιατί είχε μεθύσει (σ.σ. στις 7 Σεπτεμβρίου), ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού (σ.σ. στις 6 Σεπτεμβρίου). Μέσω του συνηγόρου του προέβαλε αυτοτελείς ισχυρισμούς, επί της διαδικασίας, λέγοντας να μην κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για σωματική βλάβη, να μην κατηγορηθεί για βιασμό γιατί δεν είχε σκοπό τη συνουσία, αλλά μόνο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, και μην κατηγορηθεί για ληστρική κλοπή παρά μόνο για κλοπή. Μέσω των αυτοτελών ισχυρισμών προέβαλαν ότι βρισκόταν σε πλήρη ανυπαίτια μέθη και, επομένως, δεν μπορούν να του καταλογιστούν οι πράξεις που του αποδίδονται.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι δύο πολιτικώς ενάγοντες αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί από τον Αιγύπτιο στις 7 Σεπτεμβρίου και ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος είχε ξεκάθαρη πρόθεση να τους σκοτώσει.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκε ακόμα ένας μάρτυρας, αστυνομικός υπάλληλος.

Σημειώνεται ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης ανέρχονται συνολικά σε δεκαέξι. Η δίκη διακόπηκε για τις 9 Μαΐου.

 

Πηγή: tharrosnews.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια