Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουρουμπλής: “Είμαι αισιόδοξος για τους 2 αξιωματικούς που κρατούνται-Η Κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά”

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο οποιαδήποτε απόπειρα απειλής έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης
Κουρουμπλής, από το Λιμάνι της Καλαμάτας που επισκέφτηκε χθες βράδυ, και ξεναγήθηκε στην παραλιακή ζώνη με αφορμή και την επικαιροποίηση του Master Plan του λιμανιού.
“Σας το λέω κατηγορηματικά, και ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ήσυχος. Η Κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την οποιαδήποτε απόπειρα απειλής”
“Εμείς θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη με τη γείτονα, είμαστε γείτονες και θα είμαστε γείτονες για πάντα…Από εκεί και πέρα το Αιγαίο είναι καθορισμένο με συνθήκες και με τετελεσμένα που παράγονται από αυτές τις συνθήκες”, συμπλήρωσε ο Υπουργός.
“ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”
Ο Υπουργός Ναυτιλίας έκανε ένα σύντομο ιστορικό στη Συνθήκη της Λωζάνης, το 1923, αναφερόμενος στον Ινονού και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την λεπτομερή επεξεργασία από τους δύο ηγέτες της Συνθήκης της Λωζάνης, καταλήγοντας ότι “άρα, αμφισβητήσεις με βάση τις συνθήκες αυτές δεν υπάρχουν”.
“Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στη ζημιά στην κρουαζιέρα που καταγράφεται και στη χώρα μας λόγω των γεωπολιτικών καταστάσεων στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας ότι “η ζημιά στην κρουαζιέρα έγινε γιατί έφυγε από το πακέτο κρουαζιέρας η Τουρκία”. Μάλιστα, όπως επεσήμανε η Κυβέρνηση κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά στο 10% έναντι του 40% που προέβλεπαν για φέτος οι πρώτες εκτιμήσεις.
“ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ”
Ερωτηθείς από το MessiniaLIVE για το θέμα της κράτησης των 2 Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, για 60η ημέρα, και χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, και αποκάλυψε ότι ο ίδιος επισκέφτηκε πριν από ημέρες στη Θράκη την οικογένεια του ενός αξιωματικού.
“Εγώ βρέθηκα στη Θράκη πριν από λίγες ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που το λέω, επισκέφτηκα μια από τις δύο οικογένειες και με δέχτηκαν οι άνθρωποι με πολλή ζεστασιά. Τους είπα και εγώ σαν πατέρας και σαν γονιός ορισμένα πράγματα.
“Η Κυβέρνηση με τη στήριξη όλου του λαού κάνει τα αδύνατα δυνατά. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Λόγω και της περιόδου που διανύουμε και των εκλογών στην Τουρκία υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες που κυριαρχούν στη λογική. Και η Ευρώπη ασκεί πίεση”
“Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Ξέρετε ότι και άλλοι όχι μόνο Τούρκοι πολίτες, αλλά και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται στην Τουρκία για διάφορους λόγους. Είναι μια δοκιμασία γι’αυτές τις οικογένειες, γι’αυτά τα παιδιά, αλλά θα έχουν τη συμπαράστασή μας, θα υπάρχει αίσιο αποτέλεσμα και τότε λέει ο λαός, όλα ξεχνιούνται”.



messinialive.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια