Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας υγιής 25χρονος bodybuilder έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή!



Οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας καθιστούν δύσκολο να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Υπάρχουν, όμως, αρκετοί που το προσπαθούν και το καταφέρνουν. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Δυστυχώς, όμως, αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Αρκετά συχνά ακούμε για νέους αθλητές που πέθαναν από καρδιακή προσβολή. Περίπου 325.000 άνδρες πεθαίνουν από καρδιακές παθήσεις κάθε χρόνο, καθιστώντας την πρώτη αιτία θανάτου για τους άντρες. Το ίδιο πράγματα συνέβη και στον 25χρονο bodybuilder Sam Standerwick.


Ο Sam Standerwick ήταν 25 ετών, έκανε καθημερινά άσκηση και ακολουθούσε μια πολύ υγιεινή διατροφή. Ένα βράδυ, όμως, ενώ ήταν με τους φίλους του, βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα αίτια του θανάτου του ήταν ένα μπλοκάρισμα σε ποσοστό 70% στη στεφανιαία αρτηρία του, σύμφωνα με την εξέταση που έγινε.

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ευαισθητοποιηθεί και δίνει χρήματα για να γίνονται έλεγχοι και να υπάρχουν απινιδωτές σε κάθε σχολείο, αθλητικό σωματείο και γυμναστήριο. Ο πατέρας του νεαρού, Adrian Standerwick, δήλωσε πως 1 στους 500 ανθρώπους μεταξύ 14 και 35 ετών έχει ένα άγνωστο καρδιακό ελάττωμα χωρίς να ξέρει πότε θα τον προδώσει η καρδιά του.

Ο άτυχος νεαρός είχε παρατηρήσει κάποιες αρρυθμίες το προηγούμενο βράδυ και η γυναίκα που μίλησε μαζί του, του είπε να του κλείσει ραντεβού με το γιατρό την επόμενη μέρα. Εκείνος απάντησε ότι την επόμενη μέρα είχε να πάει με τους φίλους του έξω και ότι θα το κάνει την επόμενη βδομάδα. Αυτή η μία μέρα τού κόστισε δυστυχώς τη ζωή του. 


Οι αθλητές και όχι μόνο καλό θα ήταν να κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν και πότε θα σου συμβεί κάτι τέτοιο. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να είναι κληρονομικό και αυτός είναι ο λόγος που τα τρία αδέρφια του Sam υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Κάποια συμπληρώματα για βελτίωση της απόδοσης μπορεί επίσης να έχουν σοβαρές συνέπειες. Ο λόγος είναι ότι θα μπορούσαν να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες, όπως στεροειδή ή ορμόνες. Ακόμα και συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς. Πολλά συμπληρώματα που διατίθενται στην αγορά, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Τα συμπληρώματα που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι αυτά που ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς, προκαλούν ζάλη, συστολές, δύσπνοια, ναυτία, πόνο στο στήθος, πόνους στο πάνω μέρος του σώματος και προκαλούν κρύο ιδρώτα. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοήσεις κανένα από τα παραπάνω προειδοποιητικά σημάδια. Αν συνεχίσουν, κάνε μια επίσκεψη στο γιατρό σου το συντομότερο δυνατό.


Πηγή: aggouria.net
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια