Ανακύκλωσαν 22.000 κάλυκες


Περισσότεροι  από 22.000 κάλυκες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν  στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης με σκοπό την ανακύκλωση. 

Τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλογή χρησιμοποιημένων πλαστικών φυσιγγίων (κάλυκες) για το  κυνηγετικό έτος 2017 -2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο κυνηγός  που παρέδωσε τους περισσότερους κάλυκες, κέρδισε μία τοπική άδεια θήρας για την νέα κυνηγετική σεζόν 2018-2019, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος κέρδισαν από 2 κουτιά φυσίγγια.
Φέτος το υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκίνησε  για πρώτη φορά, ένα πιλοτικό σχέδιο και πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των καλύκων που απορρίπτονται κατά την κυνηγετική δραστηριότητα,  με προοπτική να καταστεί υποχρεωτικός ο χαρακτήρας του, από την επόμενη κυνηγετική περίοδο.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης αναφέρει “Προτρέπουμε τα μέλη μας να συλλέγουν τους χρησιμοποιημένους κάλυκες, γιατί το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και την νέα κυνηγετική περίοδο (2018-2019) με επιβράβευση του κυνηγού, ο όποιος θα παραδώσει τους περισσότερους κάλυκες, με την δωρεάν έκδοση μίας τοπικής άδειας θήρας από τον Σύλλογο.”

xronos.gr
_