Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι έγινε η δολοφονία του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι

«Εγώ θα έρθω, αλλά θα φέρω μαζί μου και όπλο». Με τη φράση αυτή ένας από τους τρεις δολοφόνους του 19χρονου Θωμά προειδοποιούσε για τα όσα φρικτά θα διέπραττε λίγη ώρα
αργότερα στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, σύμφωνα με νέα μαρτυρία αδελφικού φίλου του θύματος που αποκαλύπτεται από το «Έθνος».
Χθες, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες του εγκλήματος της 18ης Μαρτίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, ηλικίας 23,24 και 33 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι διέφυγαν από τη χώρα την ημέρα της δολοφονίας από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ενώ εκτιμάται ότι αξιοποίησαν για τη φυγάδευσή τους δίκτυο Αλβανών κακοποιών. Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής» της 24ης Μαρτίου, που είχε τίτλο «οι δολοφόνοι του Θωμά έφυγαν στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είχαν πληρωθεί από τον 19χρονο Θωμά ποσό ύψους 140 ευρώ για να τον προμηθεύσουν με κοκαΐνη. Οι διακινητές, ωστόσο, ενώ πήραν τα χρήματα, δεν παρέδωσαν τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καυγάς. Νέα μαρτυρία φίλου του Θωμά αναφέρει: «Εμείς δεν τους ξέραμε. Ούτε ο Θωμάς. Άλλο άτομο της παρέας έκανε το “κονέ”. Ο Θωμάς ήθελε απλώς να αγοράσει δύο “κομμάτια” κοκαΐνης και ζήτησε από έναν φίλο να τον βοηθήσει. Έδωσε στον ενδιάμεσο τα 140 ευρώ και κατέβηκε με το μηχανάκι στην πλατεία για να πάρει αυτά για τα οποία πλήρωσε».
Τα πράγματα περιπλέχτηκαν, διότι ο μεσολαβητής, φίλος του 19χρονου, φαίνεται ότι χρωστούσε 70 ευρώ στους διακινητές, με αποτέλεσμα ο Θωμάς να βρεθεί άθελά του στη μέση της διαμάχης. Τρίτος φίλος του 19χρονου ανέλαβε να πάρει τηλέφωνο τους διακινητές για να τους πείσει να παραδώσουν στο Θωμά τα ναρκωτικά, καθώς εκείνος δεν έφταιγε σε τίποτα. «Ήταν η κακιά στιγμή. Τον πήρε τηλέφωνο και τον έβρισε. Του είπε ότι θα τον γ… και τους ζήτησε να έρθουν στην πλατεία να λογαριαστούν. “ Εγώ θα έρθω, αλλά θα φέρω μαζί μου και όπλο”, του απάντησε ο διακινητής αλλά κανείς δεν πίστεψε ότι το εννοούσε. Οι τρεις Αλβανοί έφτασαν στο Μαρούσι αποφασισμένοι. Ο Θωμάς έπαιξε μπουνιές με τον έναν και κατάφερε να τον ρίξει από τα σκαλιά. Όταν σηκώθηκε άρπαξε το μαχαίρι από το πάτωμα και τον κάρφωσε χωρίς να προλάβει να αντιδράσει», συνεχίζει την περιγραφή ο μάρτυρας.
Το άτομο που τράβηξε μαχαίρι είναι ο 23χρονος Z., ο οποίος φρόντισε να σβήσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για να μην αφήνει ίχνη. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια σε ληστεία. Σε βάρος του, όπως και σε βάρος των δύο συνεργών του που είναι αδέλφια, εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούν, πάντως, ότι υπάρχουν χωριά στην Αλβανία, όπου οι «δεσμοί αίματος» και τα δίκτυα ποινικών καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό των δραστών.
Οι τρεις καταζητούμενοι περιγράφονται ως διακινητές κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Φέρονται να είχαν «πελάτες» στο κέντρο αλλά και στα βόρεια προάστια. Το άτομο που ανέλαβε να μεσολαβήσει για να προμηθευτεί ο Θωμάς ναρκωτικά είχε αγοράσει ξανά στο παρελθόν ουσίες από το συγκεκριμένο κύκλωμα. Συνήθως οι παραγγελίες που λάμβαναν οι διακινητές αφορούσαν σε ποσότητες που κάλυπταν τις «ανάγκες» πολλών ατόμων.
Πηγή: Έθνος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια