Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950-1960» - Φωτογραφική Έκθεση του Αναστασίου Ι. Σωτηρίου

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, o οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια
την Παρασκευή 27 Απριλίου.

 


Στο Σπίτι της Οσίας Φιλοθέης (Αρχοντικό των Μπενιζέλων) στην Πλάκα, στις 24 Απριλίου ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πρωταγωνιστές μια άλλης εποχής, 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Ι. Σωτηρίου. Ο Σωτηρίου, φωτογράφος, Master of Arts and Design, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μενίδι (Αχαρνές), εκθέτει έξι σειρές «σκηνοθετημένων/πεποιημένων» φωτογραφιών που αποτυπώνουν στιγμές από την καθημερινή ζωή στις ημιαστικές περιοχές των Μεσογείων της Αττικής τις δεκαετίες του 1950 και 1960.
 
 Ο Σωτηρίου στην πραγματικότητα παρουσιάζει ένα σκηνοθετημένο εξάπτυχο φωτογραφικό σενάριο γύρω από ήθη και έθιμα των συγκεκριμένων δεκαετιών με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής.
 
 
 
Το σενάριό του έχει προκύψει μετά από βιβλιογραφική ιστορική και λαογραφική έρευνα και μετά από συνεντεύξεις με ανθρώπους που ζούσαν τότε στην περιοχή. Στις φωτογραφίες του, που όλες ελήφθηκαν στις Αχαρνές και στα περίχωρα, σε εσωτερικούς χώρους (οικίες) και στην ύπαιθρο, χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά της διπλανής πόρτας. Πρόκειται για μια σημαίνουσα εικαστική συμβολή με έντονα πνευματικές και συναισθηματικές αξιώσεις: για να θυμούνται και να αναπολούν οι μεγαλύτεροι και για να μαθαίνουν και να εμπνέονται οι νεότεροι.
 
 

Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου-3 Μαΐου 2018

Πληροφορίες: ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΠΕΝΙΖΕΛΩΝ

Αδριανού 96, Πλάκα

Τηλ. 2103248861


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια