Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: 17 και 12 μήνες ποινή για την επίθεση στους αστυνομικούς

Σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές 



Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο Γ. Π. του Α. 65 ετών και σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή οι Α. Π. του Γ. 42 ετών και Μ. Π. του Σ. 33 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αντίστασης, ενώ έπαυσε η δίωξη εις βάρος τους για εξύβριση, λόγω παραγραφής.

Πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 27 μηνών με 3ετή αναστολή στον πρώτο και ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή στους άλλους δύο.


Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διαπίστωσε παραπέρα ότι κακώς τους είχε χορηγηθεί 3ετή αναστολή των ποινών τους καθώς έχουν «πλούσιο» ποινικό μητρώο και θα κινηθεί αυτοτελής διαδικασία για την άρση της αναστολής τους.


Σε βάρος των τριών αθίγγανων σχηματίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2013 δικογραφία από το ΑΤ Ρόδου διότι χτύπησαν αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.


Την 1η Δεκεμβρίου αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, συνέλαβαν συγκεκριμένα τους αθίγγανους, που είχαν προηγουμένως προκαλέσει επεισόδιο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην οδό Σοφούλη.


Την 01.40 ώρα της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Α’ Αστυν/κής Δ/νσης Δωδ/νήσου έλαβαν από το κέντρο άμεσης δράσης σήμα για να μεταβούν σε καφενείο στην οδό Θ. Σοφούλη στο οποίο υπήρχε σε εξέλιξη επεισόδιο μεταξύ των θαμώνων. Κατά την άφιξη των αστυνομικών το επεισόδιο ήδη είχε λήξει. Οι θαμώνες υπέδειξαν την κατεύθυνση στην οποία έφυγαν οι δράστες. Εκείνη τη στιγμή ερχόταν προς το μέρος των αστυνομικών ένα ασημί φορτηγό αυτοκίνητο ανοικτού τύπου, αγροτικό, στο οποίο έκανε σήμα για να σταματήσει ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ.


Στο αγροτικό φορτηγό επέβαιναν οι τρεις δράστες, που δεν σταμάτησαν όμως στο σήμα του ένστολου αλλά συνέχισαν την πορεία τους. Όταν το όχημα πέρασε δίπλα από τον αστυνομικό αυτός άνοιξε την πόρτα του οχήματος και προσπάθησε να πάρει το κλειδί από τη μίζα για να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός τον απώθησε με το αριστερό του χέρι και ταυτόχρονα ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τον για 4-5 μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα.


Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν την καταδίωξή τους και ακινητοποίησαν το όχημα στη συμβολή των οδών Ησιόδου και Γ. Σεφέρη στην περιοχή «ΜΗΔΕΙΑ». Ζήτησαν από τους αθίγγανους να αποβιβαστούν αλλά και οι τρεις αρνήθηκαν. Τους έβγαλαν με βία από το όχημα και αντιστάθηκαν, όταν προσπάθησαν οι αστυνομικοί να τους δεσμεύσουν με χειροπέδες. Απειλούσαν μάλιστα τους αστυνομικούς με μηνύσεις!



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια