Ισόβια & 12ετή κάθειρξη στους 4 για τον φόνο του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Ποινές ισόβιας και επιπλέον 12ετούς κάθειρξης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία και ληστεία του 30χρονου
ενεχυροδανειστή, το 2014 στη Δάφνη, υπόθεση που αποκαλείται «έγκλημα μέσω facebook».

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, επέβαλε την αυστηρότερη ποινή στη γυναίκα που θεωρείται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, καθώς είναι αυτή που μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε ερωτικά το θύμα με σκοπό τη ληστεία. Πρόκειται για την 27χρονη A.Σ., η οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών, ποινή όμως που δεν μειώθηκε στη δεύτερη δίκη, αλλά αντίθετα μεταβλήθηκε σε ισόβια και επιπλέον 12ετή κάθειρξη.

Αντίστοιχα, ποινές ισόβιας και επιπλέον 12ετούς κάθειρξης επιβλήθηκαν στους τρεις συγκατηγορουμένους της, Γ.Μ, Δ.Θ. και Κ.Α, οι οποίοι και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί στις ίδιες ποινές.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασε ερωτικά μηνύματα με το θύμα μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μαζί του ραντεβού στο σπίτι του. Εκεί πήγαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοι της, οι οποίοι δολοφόνησαν τον άτυχο άνδρα και πήραν από το διαμέρισμα 139.000 ευρώ καθώς και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Η 27χρονη, η οποία είχε αποφυλακιστεί μετά από κράτηση πλέον των τριών χρόνων, με βάση τις διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου», μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου θα οδηγηθεί εκ νέου στην φυλακή.

Δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, δεχόμενοι και αντίστοιχη πρόταση από τον εισαγγελέα έδρας, ο οποίος ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ελαφρυντικά. Ο εισαγγελέας προχώρησε και σε γενικότερη τοποθέτηση για αποφυλακισθέντες με βάση τον συγκεκριμένο νόμο: «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά...».

πηγή: THE TOC

_