Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο Πάνος Καμμένος σε μεγάλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, σε μια νέα
δήλωση - φωτιά, την ώρα που τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και ο πρωθυπουργός προσωπικά- προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό κλπ... Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή» επαναλαμβάνει ο υπουργός. 



Από πλευράς του, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που παραβρέθηκε στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχολίασε με νόημα στη Liberation ότι «οι Έλληνες μιλούν για παραβίαση του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου. Αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάγνωση των διεθνών συνθηκών. Και δεν τις διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο». 
«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923, ορίζει τα σημερινά σύνορα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα οποία ο Ερντογάν θέλει να αναθεωρήσει» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο αφήνει σε συνέντευξή του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος. 

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται να επιβεβαιώσουν την πεποίθηση ότι η υπόθεση θα έχει διάρκεια και βάθος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη δήλωση ότι ο υπουργός Άμυνας έχει εξαφανιστεί γιατί του είπε ο Τσίπρας «εξαφανίσου να μην σε βλέπουν οι Τούρκοι» προχώρησε μέσω του σταθμού μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

skai.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια