Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

I.P.A. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ημέρα της γυναίκας με μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού!


Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 1910 στην Κοπεγχάγη όταν καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας συνεχίζετε και σήμερα διεκδικώντας τα δικαιώματα είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές που ζει υπό καταπίεση.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Ηρακλείου (Ι.Ρ.Α.), τα τελευταία δώδεκα χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο, εκδήλωση με διαφορετική θεματολογία, με κορυφαία τη διοργάνωση της 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών, που εγκρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κοπεγχάγη το 2013 και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2014, η οποία έγινε θεσμός.

Φέτος η Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «Στόχος – Πρόληψη» μετέφεραν για τρίτη φορά το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου δωρεάν εξετάσεις, με πλήρη εχεμύθεια, δεσμευόμενοι από το ιατρικό απόρρητο και χωρίς ουδεμία υποχρέωση των εξεταζόμενων.

Και μην ξεχνάμε ότι, όπως επισημαίνουν και οι διοργανωτες, «δεν είναι μόνο θλιβερό προνόμιο των γυναικών ο καρκίνος του μαστού».

Υπεύθυνοι για την εύρυθμη συνεργασία ήταν ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης και η Αντιπρόεδρος του «Στόχος - Πρόληψη για τον καρκίνο» και ιδρύτρια παραρτήματος Κρήτης κ. Κλεάνθη Ζαχαράκη.

Όπως ανέφεραν κλείνοντας την ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος Μανόλης Ζαχαριουδάκης και η Γενική Γραμματέας  Έφη Φλουρή: «Η Ένωσή μας, τα μέλη μας, σταθερά προσανατολισμένα στην ισότητα των δύο φύλων, θα αναλώσουν υλικές και ηθικές δυνάμεις για την ουσιαστική στήριξη των γυναικών στο δικαίωμα τους στην υγεία και στην έγκαιρη πρόληψη-στην εργασία, στην παιδεία, στα θύματα trafficking – σεξουαλικής εκμετάλλευσης – ενδοοικογενειακής βίας – κακοποιημένων γυναικών». 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια