Τι συμβαίνει τελικά με το σημείο G; Την απάντηση δίνουν οι επιστήμονεςΨάχνετε εδώ και χρόνια το ξακουστό σημείο G στο κορμί των ερωτικών σας συντρόφων;

Ήρθε πλέον η ώρα να χαλαρώσετε. Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η ύπαρξη του μυστηριώδους σημείου G, που χαρίζει συγκλονιστικούς οργασμούς στις γυναίκες (αρκεί βέβαια πρώτα να βρεθεί και να διεγερθεί), δεν είναι παρά ένας μεγάλος μύθος.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των σεξολόγων επιβεβαίωνε ότι αυτή η περιοχή διαστάσεων 2×1,5 εκατοστών, η οποία ονομάστηκε σημείο G προς τιμήν του Γερμανού γυναικολόγου Ernst Gräfenberg (ο οποίος το «ανακάλυψε» το 1950) υπάρχει πράγματι μέσα στο γυναικείο κόλπο.

Ωστόσο, ερευνητές του Νοσοκομείου Όστιν στη Μελβούρνη εκφράζουν αντίθετη άποψη, αφού, όπως λένε, η πιο ολοκληρωμένη έρευνα μέχρι στιγμής πάνω σε αυτό το αμφιλεγόμενο ζήτημα δεν εντόπισε καμία τέτοια «ανατομική δομή».

Οι επιστήμονες εξέτασαν ενδελεχώς μια ομάδα γυναικών ηλικίας από 32 έως 97 ετών και δεν βρήκαν τίποτα στα τοιχώματα του κόλπου που θα μπορούσε να θεωρηθεί «σημείο G».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Nathan Hoag, η πιο πιθανή εξήγηση για την «απολαυστική αίσθηση» που βιώνουν οι γυναίκες όταν διεγείρεται η συγκεκριμένη περιοχή, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εγγύτητά της με την κλειτορίδα και όχι σε κάποιον άλλον ανατομικό λόγο.

«Το βασικό μας εύρημα είναι ότι το σημείο G, τουλάχιστον με τη μορφή που πίστευε ο Δρ. Gräfenberg ότι έχει και με την έννοια που το ξέρει το ευρύ κοινό, δεν υπάρχει μέσα στον κόλπο, ως ανατομική δομή», εξηγεί ο καθηγητής, διαλύοντας ένα μύθο ανάλογου μεγέθους με το… τέρας του Λόχνες και το Ιερό Δισκοπότηρο!

Αν και η είδηση ίσως ακουστεί σε πολλούς ασήμαντη, το σίγουρο είναι ότι οι άνδρες που ταλαιπωρούνται δεκαετίες ολόκληρες για να βρουν κάτι… ανύπαρκτο, θα αισθανθούν -αν μη τη άλλο- δικαιωμένοι.


Πηγή: protothema.gr
_