Για πρώτη φορά γυναίκα «αφεντικό» στη Europol


Η Κατρίν Μπολ ήταν επικεφαλής της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, και θα διαδεχθεί τον νυν εκτελεστικό διευθυντή της Europol, Βρετανό Ρόμπ Γουεϊνράιτ.

Η Βελγίδα Κατρίν Μπολ θα αναλάβει από την 1η Μαΐου τα ηνία της Europol, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιπροσωπεύει τα 28 κράτη μέλη.
 

Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό.
 

Η Μπολ, η οποία ήταν επικεφαλής της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, διορίσθηκε για τέσσερα χρόνια και θα διαδεχθεί τον νυν εκτελεστικό διευθυντή της Europol, τον Βρετανό Ρόμπ Γουεϊνράιτ.
 

Το όνομα της βελγίδας αστυνομικού είχε προκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από έναν κατάλογο υποψηφίων και επικυρώθηκε από τις 28 χώρες της ΕΕ σε επίπεδο πρεσβευτών.
 

Η επισημοποίηση αυτού του διορισμού έγινε σήμερα σε υπουργικό επίπεδο, με την ευκαιρία συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των 28 στις Βρυξέλλες.
 

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν συνεχάρη σήμερα την Κατρίν Μπολ, «την πρώτη γυναίκα αφεντικό της Europol». Αναφέρθηκε επίσης στη σύμπτωση ότι ο διορισμός της οριστικοποιείται στις 8 Μαρτίου, διεθνή ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

 
Η Europol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Χάγη (Ολλανδία), έχει ως κύριο ρόλο να υποστηρίζει τους 28 στη μάχη τους εναντίον της μεγάλης εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.
 

Πηγή: news.gr


_