Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρετανία: Βρέθηκε η ουσία με την οποία δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας


Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο «νευροπαραλυτικό παράγοντα», όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία που έχει αναλάβει
να διαλευκάνει την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του ιδίου και της κόρης του, Γιούλια.
Η Σκότλαντ Γιάρντ χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας, όμως απέφυγε να κατονομάσει την ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ή εάν υπάρχει κάποιος ύποπτος. «Πιστεύουμε πως τα δύο άτομα που νόσησαν ήταν στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένα», είπε ο υποδιοικητής της Σκότλαντ Γιάρντ, Μαρκ Ράουλι.
Παράλληλα, ο κ. Ράουλι τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη δημόσιου κινδύνου». 
«Ο Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, τον οποίο ελάχιστα εργαστήρια παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν παρασκευάσει, επιβεβαιώνουν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας» είχε γράψει νωρίτερα σήμερα συντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ της Sun Τομ Νιούτον Νταν, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ βρέθηκαν την Κυριακή δηλητηριασμένοι στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, ενώ η κατάστασή τους παραμένει κρίσιμη. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι βρετανικές αρχές έχουν αποκλείσει τα σημεία του κέντρου της αγγλικής πόλης στα οποία θεωρείται ότι βρέθηκαν οι δράστες, αλλά και την εντατική μονάδα του νοσοκομείου της πόλης.
Aγνοια δήλωσε χθες το Κρεμλίνο για την υπόθεση αρνούμενο παράλληλα τις υποψίες ότι πίσω από τη μυστηριώδη διπλή δηλητηρίαση βρίσκονται Ρώσοι πράκτορες. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τόνισε την Τρίτη ότι  η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν αποδειχθεί  ότι οι υποψίες για εμπλοκή της στην ασθένεια του πρώην Ρώσου πράκτορα είναι βάσιμες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη μεταβεί αποστολή Βρετανών επισήμων στο παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρωσία.  «Καμία απόπειρα αφαίρεσης αθώας ζωής σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου χαρακτήρισε «έξαλλες» τις δηλώσεις Τζόνσον και πρόσθεσε ότι η Ρωσία «δεν έχει πληροφορίες για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα πιθανά αίτια, τι έκανε το άτομο αυτό και με τι σχετίζεται».
kathimerini.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια