Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μισθοδοσία των Παθών: «Εν μέσω Σαρακοστής και λίγο προ της ελεύσεως του Αγίου Φωτός προσμένουμε, μήπως και η Θεία Χάρη φωτίσει τους ιθύνοντες της δημιουργίας του μισθολογικού μας σκότους»

Εδώ και μήνες η ΕΑΠΣ με παρεμβάσεις της, «βοώντας εν τη ερήμω» επισημαίναμε  περί της μνημονιακής σύστασης του νέου μισθολογίου-φτωχολογίου. Στην απάντηση περί της «μη απώλειας
ούτε ένα ευρώ», δίναμε με παραδείγματα τις απώλειες εκατοντάδων έως και χιλιάδων ευρώ από το micro- εισόδημα των συναδέλφων που θα ερχόταν από τις πρώτες μισθοδοσίες του 2018.

ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ,ώστε να διαψευστούν όσοι μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε και όσοι καθησύχαζαν για τις δήθεν «μηδενικές μειώσεις».

Παράλληλα με τις μειώσεις λόγω των επιστροφών των χρωστούμενων από την αναδρομική εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ήρθε και η  μηνιαία απώλεια  από το ποσό της μηνιαίας αποκατάστασης (50%) λόγω της απόφασης του ΣτΕ,  για το οποίο ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ  από την Κυβέρνηση.

Παράλληλα αγνοείτο ακόμη η αναγκαία σχετική ΚΥΑ, που θα καθορίσει, όπως προβλέπεται την νυχτερινή αμοιβή και το σχετικό ΠΔ που όπως προβλέπεται θα επαναρυθμίσει τα δικαιούμενα ποσά αποζημίωσης για μετακινήσεις και εκτός έδρας.

Εννοείται ότι «γνωστό πλέον χρόνο χελώνας» αναμένεται σχετική ΚΥΑ που να καθορίσει όπως προβλέπεται η αποζημίωση του διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και βέβαια να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέστηκε με την εξαίρεση των Δοκίμων των Σχολών του Π.Σ. από το δικαίωμα σε νυχτερινή αποζημίωση και εργασία πέρα του πενθημέρου.

Εν μέσω Σαρακοστής και λίγο προ της ελεύσεως του Αγίου  Φωτός προσμένουμε, μήπως και η Θεία Χάρη  φωτίσει τους ιθύνοντες της δημιουργίας του μισθολογικού μας σκότους.

Μέχρι τότε άμεσα καλούμε

·         τον Αξιότιμο κ. Αρχηγό του Π.Σ. να δώσει τις απαραίτητες εντολές ώστε οι επιστροφές των ποσών, λόγω των αναδρομικών κρατήσεων κατά εφαρμογή του νέου μισθολογίου να γίνουν μέχρι 40 δόσεις,( αριθμός που επελέγη και από το ΤΕΑΠΑΣΑ)
·         Την πολιτική μας ηγεσία να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την έκδοση των νομικών κειμένων που περιγράψαμε παραπάνω (νυχτερινά, εκτός έδρας, κ.λπ.)
·         Την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα διάλογο μαζί μας για ένα νέο μισθολόγιο που θα λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ, το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του επαγγέλματός μας και την πραγματική προσφερόμενη εργασία μας.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια