Γιατί κάποιες γυναίκες φωνάζουν στο σεξ;Σίγουρα έχετε συναντήσει γυναίκες που φωνάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σας συνεύρεσης και γυναίκες που δεν βγάζουν άχνα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι σεξολόγοι εξηγούν πως αφενός ρόλο σε αυτήν τη συμπεριφορά των γυναικών παίζουν και τα πρότυπα που προωθεί το Χόλυγουντ, αφού σε αρκετές ταινίες με ερωτικές σκηνές, οι ηθοποιοί εμφανίζονται να φωνάζουν από ευχαρίστηση και έτσι οι γυναίκες μιμούνται αυτή τη συμπεριφορά.

Ωστόσο, οι εδικοί εξηγούν ότι οι γυναίκες φωνάζουν στο σεξ όχι λόγω ασυγκράτητης ηδονής, αλλά κυρίως για να διεγείρουν και να ευχαριστήσουν τον ερωτικό τους σύντροφο.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds ζήτησαν από 71 γυναίκες (ηλικίας από 18-48 χρονών) να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με ερωτήσεις που σχετίζονταν με τη συμπεριφορά τους στο κρεβάτι.

Βάσει της έρευνας, μια στις επτά γυναίκες παραδέχθηκε πως φωνάζει την ώρα του σεξ για να επιταχύνει τη διέγερση του συντρόφου της, ενώ το 90% ανέφερε πως φωνάζουν την ώρα του σεξ για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους και να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Βέβαια, οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το κατά πόσο η στρατηγική αυτή είναι πραγματικά χρήσιμη. Από τη μία, μια γυναίκα που προσποιείται ότι απολαμβάνει το σεξ δεν βοηθά το σύντροφό της να καταλάβει τι πραγματικά της αρέσει, όμως από την άλλη αρκετές γυναίκες παραδέχονται ότι φτάνουν μέσω της προσποίησης οργασμού στην πραγματική κορύφωση.

Τέλος η ίδια έρευνα έδειξε πως κάποιες γυναίκες παραδέχτηκαν ότι αρχίζουν να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, επειδή έχουν αρχίσει να βαριούνται, να κουράζονται ή να νιώθουν άβολα.


Πηγή: healthreport.gr
_