Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση της πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε σκάφος στο Ηράκλειο (φωτο & βίντεο)


Το σενάριο ήταν εφιαλτικό και προέβλεπε φωτιά σε σκάφος στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου και τον τρόπο αντιμετώπισής της έκτακτης κατάστασης. Η κοινή άσκηση που πραγματοποίησαν σήμερα Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμενικό, Ερυθρός Σταυρός, ΕΚΑΒ, Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση


λιμανι ασκηση

Σύμφωνα με το σενάριο η φωτιά προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε δύο άτομα, τα οποία παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ έγινε "εκκένωση" του λιμενοβραχίονα, καθώς και των σκαφών, καθώς και "προλητική εκκένωση" του κτίρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, καθώς και της παραλιακής.

Μανόλης Δαμουλάκης

(Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Μανώλης Δαμουλάκης)

Ευθυμιος Δουβής

(Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής)

Τόσο ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ευθύμιος Δουβής όσο και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου Μανώλης Δαμουλάκης, έκαναν λόγο για κμία επιτυχημένη άσκηση για την οποία πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τέθηκε σε αεφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Μετά το πέρας της άσκησης έγινε επιχείρηση αντιρύπανσης προκειμένου να καθαριστεί το λιμάνι από τα σκουοπίδια και τα πετρελαιοειδή με έλξη ρύπανσης σε σχηματισμό φράγματος και κατ'όπιν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στο σκάφος που "τυλίχθηκε στις φλόγες" υπό τον συντονισμό του ΟΛΗ και τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ και τα ρυμουλκά Παπαδάκης.






πηγή: ekriti.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια