Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα διοίκηση, νέες προσδοκίες για την Άμεση Δράση - του Παναγιώτη Κυριακάκου

Οι πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ έφεραν στο τιμόνι, των περισσότερων τουλάχιστον Υπηρεσιών, νέα πρόσωπα, νέους διοικητές. Οι κρίσεις, ανέκαθεν καλλιεργούσαν την προσδοκία στο προσωπικό
των Υπηρεσιών, δηλ. στους διοικούμενους, ότι κάτι καλύτερο θα προκύψει για τις Υπηρεσίες τους και τους ίδιους, μέσα από αυτά τα νέα πρόσωπα . Αρκετές είναι επίσης οι φορές που το προσωπικό προσδοκά μέσα από τις κρίσεις, ο νέος διοικητής να αποδειχθεί ισάξιος ίσως και καλύτερος του προκατόχου του.
 Ειδικά στις υπηρεσίες αιχμής όπως είναι η Άμεση Δράση, ο Αμεσοδρασίτης πάντα προσδοκά πως ο διοικητής του θα εισχωρήσει στην ψυχοσύνθεση των  Αμεσοδρασιτών και θα γίνει ένας από αυτούς. Αυτό τους κάνει  να νιώθουν πιο οικεία, να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά και ήταν πάντα ένα έξτρα κίνητρο για την υπηρεσιακή τους λειτουργία και απόδοση. Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν σας, αυτές τις λίγες γραμμές πιο πάνω για το προσωπικό της Υπηρεσίας που καλείστε να διοικήσετε κύριε Ταξίαρχε καλώς ήρθατε και καλή δύναμη.
 Η Ένωση Αθηνών μέσα από τον θεσμικό της ρόλο, στην πρόσφατη επίσκεψή της στον νέο Διοικητή της Άμεσης Δράσης, κατέθεσε υπόμνημα με τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Δ και δια του προέδρου της, κατέστησε σαφές στη νέα Διοίκηση, πως όσον αφορά στα εργασιακά κεκτημένα, αλλά και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.
Ειδικότερα συζητήθηκαν : α)  το θέμα των ημερήσιων αναπαύσεων του προσωπικού, β) η φύλαξη στόχων γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, γ) η υποστελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου και η διάθεση των τηλεφωνητών – τηλεφωνητριών σε μέτρα τάξης, δ) η διάθεση του 25% τουλάχιστον του προσωπικού σε λήψη μέτρων τάξης μηνιαίως, ε) η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας με προσωπικό, στ) οι σοβαρές ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ζ) ελλιπής αριθμός περιπολικών στους τομείς. 

Ο νέος Διοικητής παρέλαβε το υπόμνημα και μας διαβεβαίωσε ότι θα  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της Α.Δ . Η Ένωσή μας, τόνισε επίσης πως θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να ξαναβρεί η Α.Δ την χαμένη της αίγλη, απαλλαγμένη από πάρεργα, στόχους και μέτρα , όχι μόνο επειδή το έχει ανάγκη το προσωπικό της, αλλά κυρίως, γιατί την Α.Δ ως Υπηρεσία την έχει ανάγκη η κοινωνία και ο πολίτης .

Του Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.
ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΥ Παναγιώτη


δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της
Ένωσης Αθηνών









_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια