Κικίλιας: «Όμηρος των κουκουλοφόρων ο Τσίπρας»


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όμηρο των κουκουλοφόρων», εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για ασυδοσία και αναρχία στη
χώρα. Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3%, οι κουκουλοφόροι που τα σπάνε στην Αθήνα, χωρίς να τους πειράζει κανείς, ουσιαστικά ήταν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του» προσθέτοντας πως «σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος των συγκεκριμένων που τον ψήφιζαν όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας και φοβάται να τους αφήσει για να μη δημιουργηθεί κάτι στα αριστερά του».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια και η Ελληνική Αστυνομία είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, όπως είπε, έχει επικρατήσει η αντίληψη και η αίσθηση ότι η ελευθερία είναι το ίδιο με την ασυδοσία και την αναρχία. «Κάποιοι θεωρούν δήθεν δημοκρατική κατάκτηση να σπάνε το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τη Νομική Σχολή. Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο απόλυτος φασισμός, είτε προέρχεται από αριστερά, είτε από δεξιά. Κάθε φορά που η ΕΛΑΣ προσήγαγε μετά από επεισόδια τέτοιους ανθρώπους, έτρεχαν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τους υπερασπιστούν και να τους δώσουν ιδεολογική κάλυψη. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Τα σπάνε σε 4 πόλεις της χώρας για αυτόν που έβαλε τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις συνεχείς επιθέσεις στις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως είπε, παρανόμως ΚΕΠ αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων.

«Επιτίθενται συνεχώς. Μπαίνουν στα πανεπιστήμιά μας και τα σπάνε όποτε θέλουν» τόνισε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και για τον Ρουβίκωνα, που «μπαίνει όποτε θέλει σε δημόσιες υπηρεσίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Μπήκαν στη Βουλή και ενώ συνελήφθησαν, με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής αφέθησαν ελεύθεροι παρανόμως. Ρωτάτε πώς νιώθουν οι αστυνομικοί που κάνουν με κίνδυνο τη δουλειά τους και ξαναβλέπουν τους ίδιους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, από το 2012 έως το 2014, και ο προκάτοχός μου, κ. Δένδιας, και εγώ, δώσαμε ισχυρές και αποτελεσματικές απαντήσεις στα κορυφαία ζητήματα της τρομοκρατίας, της ασφάλειας και της τάξης, στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Γι΄ αυτό και η κατάσταση στο τέλος του 2014 ήταν πολύ καλύτερη, και οι συμπολίτες μας αισθάνονταν πολύ περισσότερο ασφαλείς από ότι σήμερα» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.


_