Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιο αποδοτική είναι η γυμναστική χωρίς ρούχα!



Τα γυμναστήρια για γυμνιστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.
Μπορεί το καθένα να δημιουργήθηκε για διαφορετικούς λόγους, όμως η απήχηση στο κοινό ολοένα και αυξάνεται, θέμα που έχουμε ήδη αναφέρει και στο Bloko.gr. Για παράδειγμα, στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας λειτουργεί γυμναστήριο για γυμνιστές που αρχικά ξεκίνησε με προσέλευση μόνο 10 ατόμων.

Η γυμνάστρια, Έλεν Σμιθ, που είναι μέλος της οργάνωσης φυσιολατρών με τίτλο British Naturism, υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις χωρίς ρούχα είναι πιο αποδοτικές. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως λέει η ίδια, οι μαθητές που παρακολουθούν ομαδικά προγράμματα ή ασκήσεις σε όργανα, μπορούν να βλέπουν καλύτερα τις ασκήσεις που δείχνει η γυμνάστρια, καθώς όταν υπάρχουν ρούχα μπορεί να μη φαίνεται σωστά η κίνηση των μυών.

Σταδιακά ο αριθμός των εγγραφών άρχισε, όπως λέει η γυμνάστρια, να αυξάνεται. Τα ομαδικά προγράμματα κοστίζουν 8 αγγλικές λίρες ανά ώρα.

Στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, η πισίνα και το κέντρο ευεξίας Roger Le Gall παραχωρείται στην Ένωση Γυμνιστών Παρισίων, όπου και διοργανώνονται δυο φορές την εβδομάδα προπονήσεις κολύμβησης για γυμνιστές. Αν και οι αθλούμενοι δεν φορούν ρούχα, είναι υποχρεωμένοι να φορούν σκουφάκι. Επιπλέον, μπορούν τις συγκεκριμένες δυο φορές την εβδομάδα, να χρησιμοποιούν και τα όργανα γυμναστικής του κέντρου ευεξίας. Απαραίτητη η τοποθέτηση πετσέτας, πριν καθίσουν σε οπουδήποτε όργανο.

Στην πόλη Arrigorriaga της Ισπανίας, υπάρχει επίσης γυμναστήριο για γυμνιστές και ήδη είναι αρκετά διαδεδομένο, καθώς απαριθμεί πλήθος εγγεγραμμένων. Χωρίς παπούτσια, κάλτσες, φόρμες και μπλουζάκια, όσοι γυμνάζονται αισθάνονται εντελώς απελευθερωμένοι και καθημερινά παρατηρούν το σώμα τους και τη βελτίωσή του, μέσω της γυμναστικής.

Οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου, έκαναν εκτεταμένη έρευνα αγοράς και κατέληξαν ότι ένα πρωτότυπο γυμναστήριο θα μπορούσε να τους αποφέρει σημαντικά κέρδη. «Δεν είμαι γυμνίστρια, αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Η πρωτοβουλία μου γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους», ανέφερε μία εκ των ιδιοκτητών. Η ιδέα για το γυμναστήριο γυμνιστών, προέκυψε λόγω της μεγάλης απήχησης που έχουν στην Ισπανία οι πισίνες γυμνιστών. Πράγματι, οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου είναι ευχαριστημένοι από τα κέρδη και το Easy Gym, όπως ονομάζεται, λειτουργεί ως χώρος εκγύμνασης και ελευθερίας.

Πηγή: valueforlife.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια