Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δ.Σ = Δεν Συνεδριάζουμε - Τι γίνεται με την ΠΟΕΠΛΣ; 'Αρθρο του π. Προέδρου Κ.Κυράνη

Υπηρετώντας  τον συνδικαλισμό για πάνω από 10 έτη και έχοντας την ύψιστη τιμή να διατελέσω


 Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ,θεωρώ ως βασικό μου μέλημα τον διαρκή αγώνα υπέρ της Ομοσπονδίας και των συναδέλφων .

Μετά και τις εκλογές του Οκτωβρίου όπου και κατήλθα ως ένας και των δύο επικεφαλής  με τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και αποδεχόμενος τις επιλογές των εκλεγμένων στο Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  ,κατέβαλα, από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή  προσπάθεια που θα μας οδηγούσε σε μία νέα ημέρα και θα έβγαζε την Ομοσπονδία  από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε ως συνδικαλιστικό κίνημα από τα τέλη του 2013.

Μέχρι και σήμερα τόσο με δημόσια δήλωση μου όσο και με ενέργειες που έχουμε κάνει ως «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» καταστήθηκε σαφές ότι το μόνο που αρμόζει σε μία Ομοσπονδία που εκπροσωπεί 7.500 στελέχη είναι η ενότητα και η κοινή στάση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

      Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα η ενότητα  και η ομόνοια δεν κατέστη εφικτή αν και υπήρξαν κατά καιρούς φωνές που θεωρούν ως μονή λύση την  συνεργασία και των 19 μελών του Δ.Σ.

Δεν θα αναλωθώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις ούτε θα επιδιώξω να αμαυρώσω κάθε προσπάθεια που γίνεται  ,όμως είμαι υποχρεωμένος πλέον να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για τον τρόπο οργάνωσης της Ομοσπονδίας καθώς από ότι φαίνεται έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα,  βασικές καταστατικές υποχρεώσεις όπως αυτές της σύγκλισης και λειτουργίας  του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο και αποτελεί το βασικό θεσμικό κέντρο λήψης αποφάσεων του συλλογικού μας οργάνου.

Θεωρώ αδιανόητο σε μία Ομοσπονδία ,που έχει να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα που αφορούν  στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και ,ας μη κρυβόμαστε ,στα  εσωτερικά μας ,  η σύγκλιση των προβλεπόμενων μηνιαίων Δ.Σ να έχει υποβιβαστεί σε μία διαδικασία που δεν τηρούνται ούτε οι ημερομηνίες ούτε φυσικά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Και αυτό επειδή :

·         Οκτώβριος
Ενώ την 20-10-2017 στη πρώτη σύγκλιση για συγκρότηση Δ.Σ μετά και της εκλογές της ΠΟΕΠΛΣ  έπρεπε να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που μας αφορούν ως  νέο Δ.Σ. με κυριότερο αυτών το Νομοσχέδιο του ΥΑΝΑΝΠ ,που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την ψήφισή του στη Βουλή των Ελλήνων ,το νέο προεδρείο εστίασε τη δράση του μόνο στην κατανομή των θέσεων στο στενό πυρήνα των 10 (9+1).
·         Νοέμβριος
Το αίτημα  των 9 Ενώσεων για σύγκλιση του προβλεπόμενου Δ.Σ. με κύριο θέμα τις προτεινόμενες αλλαγές από το νέο προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ στις ήδη υπάρχουσες διατάξεις του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ απλά …πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και ΔΣ ούτε το μήνα Νοέμβρη  πραγματοποιήθηκε.
·         Δεκέμβριος
Το Διοικητικό Συμβούλιο την 1-12-17 δεν ξεκίνησε ποτέ ,οπότε ούτε το μήνα Δεκέμβριο συζητήθηκαν τα θέματα που μας αφορούν.
·         Ιανουάριος
Δύο μήνες μετά και στα τέλη του Γενάρη 29-01-18 πραγματοποιείται Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με αποφάσεις ,όπως αυτή του ετήσιου χορού της ΠΟΕΠΛΣ , που ελήφθησαν χωρίς να το γνωρίζουμε,  και ενημερωθήκαμε  για την εκδήλωση από τη σχετική διαφημιστική αφίσα στο διαδίκτυο.
·         Φεβρουάριος
Με αφορμή τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας πραγματοποιείται Γενικό και Διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με θέμα συζήτησης τις επιτροπές για ΚΕΑ-Πλωτά –Μεταναστευτικό-Μεταθέσεις –Συνδικαλιστικά θέματα κ.α που είχαν ανακοινωθεί ότι θα λειτουργούσαν τον Νοέμβριο.
Αυτονόητη η μη συμμετοχή μας στις επιτροπές ευθύνης που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε μέσα στο Φλεβάρη  να αναφέρουν αποτελέσματα .  
·         Μάρτιος
Μήνας καυτός για την Ομοσπονδία μας καθώς
1.       Ένα νέο Νομοσχέδιο με τη προοπτική ένταξης διατάξεων υπέρ των συναδέλφων κατατίθεται από το ΥΝΑΝΠ προς ψήφιση στη Βουλή.
2.       Οι μεταθέσεις των στελεχών για το έτος 2018 βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης .
3.       Σοβαρές επιπλοκές παρουσιάζει η εφαρμογή της διάταξης για την αναγνώριση του στρατού .
4.       Σε εκκρεμότητα το νέο Π.Δ. μεταθέσεων για το οποίο η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ . ζητά τη κατάθεση προτάσεων από τις Ενώσεις .
5.       Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα στα εργασιακά.   
6.       Σοβαρές εξελίξεις στις τοπικές Ενώσεις όπως η περίπτωση της Πάτρας επιβάλουν συνδικαλιστική εγρήγορση και επαγρύπνηση.  
7.       Η ερμηνεία της διάταξης  για τα Λιμενικά Τμήματα δημιούργησε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μη προκύπτουν κενές οργανικές θέσεις στα Λ/Τ.
8.       Οι 9 Ενώσεις ζητούν τη παρέμβαση της Ομοσπονδίας για την επίλυση του προβλήματος με τα Λιμενικά Τμήματα .
9.       Οι προσωπικές επιθέσεις τόσο στο πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο των μεταθέσεων Δροσόπουλο Αλέκο όσο του Γ.Γ Σαράντου προς τους Σαμαρά και Γιαννακάκη  δείχνουν την διαφορετική αντίληψη που υφίσταται στην Ομοσπονδία στο θέμα έκφρασης και συνεργασίας.
10.   Οι εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη της ΕΠΛΣ Αττικής μόνο αδιάφορους δεν μπορεί να μας αφήσει .
11.   Οι παρεμβάσεις του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ κ.Πάσσάκου Σπύρου στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας μας προβληματίζουν σε μέγιστο βαθμό.

Κοινή διαπίστωση όλων μας η ανάγκη για κοινή γραμμή και συνεργασία στα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.

Η Ομοσπονδία όμως μας εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά .

Και για το μήνα Μάρτιο τα πάντα είναι υπό έλεγχο και φυσικά δεν χρειάζεται καν να συγκληθεί ως  καταστατική υποχρέωση το  προβλεπόμενο Δ.Σ .

Οπότε ..ραντεβού τον άλλο μήνα!!!     

Κυράνης Κων/νος
Πρόεδρος ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ      
    
 




       
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια