Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επισκέφτηκες κάποιο μέρος που δεν έχεις ξαναπάει και δεν ξέρεις πού θα φας; Δες τι πρέπει να προσέξεις!




Σε μέρη που ήδη επισκεφτεί τις περισσότερες φορές ξέρεις που θα πας για φαγητό.

Ακόμη και σε μέρη που έχουν πάει φίλοι και συγγενείς σου, αλλά εσύ επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, φροντίζεις συνήθως να ρωτήσεις σχετικά με τα μέρη που μπορείς να φας καλά και ποιοτική.

Τι γίνεται, όμως, με μέρη που δεν γνωρίζεις καθόλου; Πώς θα επιλέξεις που θα φας; Σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

Μείνε μακριά από…
  • Μαγαζιά με κράχτη απέξω: Ειδικά αν είναι ντυμένος με κάποιου είδους παραδοσιακή φορεσιά.
  • Εστιατόρια με φωτογραφίες των πιάτων του μενού, αναρτημένες σε πινακίδα με σχήμα Λ έξω από την πόρτα.
  • Εστιατόρια με μενού σε εννιά γλώσσες.
  • Μέρη των οποίων το μενού περιλαμβάνει καφέ, μαγειρευτά, πίτσα, μπριζόλες, sushi, κοκτέιλ, burgers και ζυμαρικά όλα μαζί ταυτόχρονα (ναι, ναι, μη γελάς, το έχουμε δει).

Τα βασικά, για να ξεκινήσεις

  • Η τεχνολογία είναι φίλος σου: Υπάρχουν ιστοσελίδες που μπορείς να συμβουλευτείς πριν το ταξίδι σου, αλλά και να δεις κριτικές ανθρώπων που τα επισκέφτηκαν.
  • Ρώτα τους ντόπιους: Ναι, υπάρχει πάντα περίπτωση να σε στείλουν στην ταβέρνα του ξαδέρφου τους. Δεν είναι, όμως, τόσο συχνή όσο ίσως φαντάζεσαι. Ρώτα τον άνθρωπο που σου νοικιάζει το δωμάτιο ή που δουλεύει στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, πού πηγαίνει συνήθως για φαγητό. Εννιά φορές στις δέκα, θα μάθεις το μυστικό των ντόπιων, που δεν θα το βρεις σε ταξιδιωτικούς οδηγούς.


  • Ρίξε μια ματιά στο μενού απέξω: Πάντα υπάρχει μενού απέξω -αν δεν το έχεις προσέξει, κάτι κάνεις λάθος. 

Αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχει τις φωτογραφίες ή τις εννιά γλώσσες που λέγαμε προηγουμένως, μερικοί χρυσοί κανόνες είναι οι εξής:
  • Όσο πιο μικρό το μενού (αν μιλάμε για εστιατόριο/ταβερνάκι, κι όχι για καφετέρια) τόσο μεγαλύτερη η εξειδίκευση και άρα τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να φας κάτι αξέχαστο.
  • Με όσο περισσότερες λέξεις περιγράφεται το κάθε πιάτο, τόσο πιο δημιουργική/ορεξάτη η κουζίνα.
  • Αν ντρέπεσαι να σε βλέπει ο κόσμος να ξεφυλλίζεις μενού έξω από εστιατόρια (γιατί τα παλιά κόμπλεξ πεθαίνουν δύσκολα) και θέλεις απλώς να βεβαιωθείς ότι δεν θα πληρώσεις μια περιουσία για να φας εδώ, η τιμή της χωριάτικης είναι ενδεικτική για το εύρος των τιμών: Αν έχει πάνω από 6€, φύγε.


  • Εμπιστεύσου το ένστικτό σου: Συχνά, το ταβερνάκι που σου τράβηξε το μάτι εκεί που βόλταρες είναι και το σωστό.
  • Τσέκαρε τον κόσμο που ήδη κάθεται εκεί: Ένας σχετικά ανεβασμένος μέσος όρος ηλικίας είναι πάντα εγγύηση όταν μιλάμε για φαγητό -ναι, και γιατί όσο μεγαλώνουμε παραξενεύουμε και μας αρέσουν λιγότερα πράγματα, αλλά και γιατί οι 20άρηδες συχνά δεν είναι εκεί για το φαγητό, αλλά για το ποτό, τη φάση, την παρέα.


Πηγή: Ηρώ Κουνάδη - in2life.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια