Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Επαίτες για τα οδοιπορικά οι αποσπασμένοι αστυνομικοί"

Οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπώνται στην περιοχή του Εβρου και σε νησιά του Αιγαίου παρακαλούν τους ξενοδόχους να κάνουν υπομονή μέχρι να τους πληρώσουν.

Το κράτος δεν καλύπτει τα οδοιπορικά και τα έξοδα διαμονής τους και οι αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το μεταναστευτικό, αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Αυτά υποστηρίζει με έγγραφό της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, το οποίο απευθύνει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία τους και κοινοποιεί στη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και τις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. 

“Δυστυχώς η Ενωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επανέλθει με έγγραφό της για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την κάλυψη των οδοιπορικών και λοιπών εξόδων των αποσπωμένων αστυνομικών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
. Είναι τουλάχιστον λυπηρό Ελληνες αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο να παρακαλούν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων και των ενοικιαζόμενων κατοικιών, προκειμένου να κάνουν υπομονή για να τους αποπληρώσουν και για να μην τους πετάξουν στο δρόμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Σταυρόπουλος και ο γενικός γραμματέας Θανάσης Πριστούρης.

“Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, να αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και να γίνονται επαίτες”, αναφέρει στη συνέχεια και προσθέτει: “Η Ενωσή μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης όλων των παραπάνω καταστάσεων καθώς και της αγωνίας των συναδέλφων, οι οποίοι πλέον καλούνται με τον πενιχρό μισθό τους να αντεπεξέλθουν τόσο στις υποχρεώσεις που έχουν αφήσει πίσω όσο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν με την απόσπασή τους και οι οποίες θα έπρεπε να βαραίνουν αποκλειστικά την Υπηρεσία”.

Καταλήγοντας, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη προτείνει λύσεις, “παρόλα αυτά όμως οι λύσεις δεν δόθηκαν και το πρόβλημα πλέον γιγαντώθηκε”. Παρακαλεί λοιπόν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων “για τις δικές της ενέργειες προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ενωσή μας αλλά όλη η επικράτεια”.



Πηγή: eleftheriaonline

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια