Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδημοσίευση: Η νίκη του Ντίνου είναι νίκη όλων των κρατουμένων

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Την Παρασκευή 2 Μαρτίου,  μετά την κινητοποίηση, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των κρατούμενων  (και την συμπαραστατών εκτός των
τειχών)  η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών,  αποφάσισε την μεταγωγή του συγκρατούμενου μας Κωνσταντίνου Γιαγτζογλου (απεργού πείνας και δίψας-ο οποιος ειχε και τον πρωτο λογο σε αυτην την νικη βαζοντας ενεχυρο την ιδια του την ζωη)  στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όμως ο αγώνας των κρατούμενων δεν ήταν απλώς για μια μεταγωγή ενός συγκρατούμενου μας.
Δεν ήταν απλώς για να μπει χειρόφρενο στις αστυνομικές εισβολές στις φυλακές.
Δεν ήταν απλώς για να σταματήσουν οι μεταγωγές- απαγωγές κρατούμενων  (πριν λίγο καιρό είχε απαχθεί ο συγκρατούμενος μας Fabio Dushku)
Ήταν ένα συσσωρευμένο κύμα οργής και δίκαιης αγανάκτησης για όλα αυτά που περνάμε στις Ελληνικές φυλακές. Ήταν μια απόδειξη ότι εμείς οι κλειδωμένοι άνθρωποι έχουμε φωνή,  έχουμε δικαιώματα , έχουμε ζωή……

Ακόμα κι αν οι δικαστές θέλουν να μας θάψουν ζωντανούς στα τσιμέντα και τα κάγκελα, με τις ποινές που επιβάλλουν,  ακόμα κι αν διάφοροι πολιτικοί  (πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ) θέλουν να μας εξορίσουν σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης υψίστης ασφαλείας, ακόμα κι αν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι μας παρουσιάζουν ως αδίστακτα τέρατα….
Είμαστε ακόμα ζωντανοί…
Όλοι μαζί,  άραβες, αλβανοί, κούρδοι, έλληνες, γεωργιανοί , άνδρες και γυναίκες κρατούμενοι και κρατούμενες,  είμαστε ένα…..με μια φωνή, και μια γροθιά, διεκδικώντας το δίκιο και την αξιοπρέπεια.
Για αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.
Η απόφαση για την μεταγωγή του συγκρατούμενου μας συνοδεύτηκε από μια ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία ανέφερε την αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων και ανήγγειλε την μεταγωγή 52 καταδικασμένων από τον Κορυδαλλό, ως αντίβαρο στην μεταγωγή 27 υποδίκων σε αυτόν.

Για αυτό θέλουμε να επισημάνουμε 2 βασικά πράγματα.

Πρώτον,  οι φυλακές Κορυδαλλού ήδη από το 2006 επι υπουργίας του Αναστασίου Παπαληγουρα έχουν χαρακτηριστεί ως φυλακές αμιγώς υποδίκων (δελτίο τύπου υπουργείου δικαιοσύνης 5/7/2006)
Δεύτερον,  λόγω της γραφειοκρατίας πολλές δεκάδες και εκατοντάδες κρατούμενοι βρίσκονται ξεχασμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ έχουν καταθέσει αιτήσεις μεταγωγής  (ως καταδικασμένοι), είτε για επιστροφή τους στις φυλακές που κρατούνταν  (πριν έρθουν στον Κορυδαλλό για δικονομικές υποχρεώσεις), είτε σε φυλακές που βρίσκονται στον ίδιο νόμο με τον τόπο κατοικίας της οικογένειας τους ,ώστε να μπορούν να κάνουν επισκεπτήρια ,είτε για να πάνε σε αγροτικές φυλακές (σε αντίθεση με τον υπερπληθυσμό στις κλειστές και δικαστικές, οι αγροτικές έχουν 50-60% κενές θέσεις), είτε για μεταγωγή τους στην ΚΑΥΦ.
Σε αυτό το πλαίσιο θα αποσταλεί στο υπουργείο δικαιοσύνης λίστα με τις δεκάδες περιπτώσεις κρατούμενων που επιθυμούν να μεταχθούν και έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις, οι οποίες έχουν ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι , όπως φαίνεται.

Αντίθετα θεωρούμε πως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μια στοχευμένη λίστα 52 ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ λόγω της κινητοποίησης ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, αποτελούν ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των κρατούμενων.
Αλλιώς αν ισχύει αυτή η λογική από το υπουργείο, μιλάμε για ένα άτυπο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που θυμίζει αντίποινα ναζιστικής εμπνεύσεως στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων «έρχονται 27 υπόδικοι -εξορίζονται 52 καταδικασμένοι επειδή συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις»
Όπως επίσης και η φημολογία ότι θα μεταχθουν καταδικασμένοι κρατούμενοι ,οι οποίοι παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα,  με το πρόσχημα ότι υπάρχουν σχολεία και σε άλλες φυλακές  (αγνοώντας την αλληλεπίδραση που έχει αναπτυχθεί με το διδακτικό προσωπικό του Κορυδαλλού), στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των κρατούμενων.
Προφανώς όλα αυτά λειτουργούν προβοκατόρικα για να θολώσουν το τοπίο και να ρίξουν λάδι στην φωτιά.
Είναι αυτονόητο πως αν ισχύουν αυτές οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις, αυτό θα γίνονταν αντιληπτό από την Επιτροπή Αγώνα και όλους τους κρατούμενους ως μια πράξη εκδίκησης ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας, στα δικαιώματα μας και στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα.
Θεωρούμε ότι κάνεις υπεύθυνος δεν θα επιδίωκε να γίνει ηθικός αυτουργός μιας τέτοιας ραδιουργίας, για αυτό καλούμε το υπουργείο δικαιοσύνης να διαψεύσει τις φήμες και τους ψιθύρους σχετικά με την δρομολόγηση εκδικητικών μεταγωγών.
Ο αγώνας μας ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα συνεχίζεται…..
ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
(και το έχουμε αποδείξει)
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια