Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα αποφυλακιστεί για τη βεντέτα;

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για την αποφυλάκισή του, μετά από νέα αίτηση που υπέβαλε, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της πιο
διαβόητης βεντέτας που σημειώθηκε στη χώρα, αυτή ανάμεσα στις οικογένειες των Δικονιμάκηδων και των Μουζουράκηδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», Ο 49χρονος Μιχάλης Δικονιμάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και έχει συμπληρώσει 19 χρόνια φυλάκισης, τα τελευταία εννέα χρόνια κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού. Η αίτησή του κατατέθηκε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει απαντηθεί το αίτημά του. Πρόκειται για την πέμπτη αίτησή του, καθώς πληροί όλα τα τυπικά προσόντα, όμως οι προηγούμενες προσπάθειές του για αποφυλάκιση έλαβαν αρνητική απάντηση, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων που είχε κατά τον εγκλεισμό του. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στον 49χρονο είναι η δεύτερη φορά που έχει χορηγηθεί ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή.

Η βεντέτα
Hταν Mάϊος του 1994, όταν στο Πάτημα Aποκορώνου, έπεσε σαν κεραυνός το μαντάτο.  H Φωτούλα Mουζουράκη, χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρέθηκε νεκρή σ' ένα χωράφι, κοντά στο χωριό Kάστελλος που βρίσκεται δίπλα στο Πάτημα. 
Hταν μια δραστήρια γυναίκα που μετά τον πνιγμό του άντρα της το 1984, στη θάλασσα, σήκωσε στις πλάτες της το σπιτικό και τις δουλειές, ανάθρεψε τα παιδιά της και είχε πάντα ανοιχτό το σπίτι της στους ντόπιους και τους ξένους. Πενήντα μέτρα από το σπίτι της Φωτούλας Mουζουράκη, βρίσκόταν το σπίτι του Mανόλη Δικονιμάκη. Eίχε κι αυτός τρεις γιους και μια κόρη. 
Oι δυο οικογένειες είχαν καλές σχέσεις, συνδέοντα με κουμπαριά και οι μικροδιενέξεις για κτηματικές διαφορές περνούσαν γρήγορα. Kανείς δεν περίμενε ότι ένας από τους γιους του M. Δικονιμάκη, ο Mιχάλης, θα στραγγάλιζε μαζί και θα κακοποιούσε σεξουαλικά με τον κοντοχωριανό του Nίκο Πολλάκη τη Φωτούλα Mουζουράκη. Oι φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστυνομικοί και η ιατροδικαστική έκθεση σόκαραν τους δικαστές. Oι δυο κατηγορούμενοι, δεν είχαν συνηγόρους, δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας να τους υπερασπιστεί και δεν εμφανίστηκε κανείς συγγενής τους στο δικαστήριο. 
Η ιστορία, όμως, δεν κλείνει με την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Κατά τους επόμενους έξι μήνες θανατώθηκαν ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης , γιος της Φωτούλας Μουζουράκη, ο Μανώλης Δικονιμάκης , 54 χρόνων, πατέρας του Μιχάλη Δικονυμάκη, που είχε, εν τω μεταξύ, καταδικαστεί για τη δολοφονία της Μουζουράκη, και ο Σήφης Δικωνιμάκης, 28 χρόνων, γιος του φονευθέντος Μανώλη και αδερφός του καταδικασθέντος. 
Το παράδοξο στους φόνους των Δικονιμάκηδων, όπως αναφερόταν σε δημοσιεύματα του παρελθόντος,  είναι ότι είχαν προσπαθήσει να ξεφύγουν από τον κύκλο του αίματος, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας που μετανάστευσαν ακόμη και στο εξωτερικό, καταφεύγοντας ο πατέρας στην Αμαλιάδα και ο γιος στη Μυτιλήνη, αλλά οι «εκδικητές» παρά τα συνήθως κρατούντα τούς ακολούθησαν μακριά από την Κρήτη, σύντομα τους ανακάλυψαν και τους σκότωσαν. Ο Σήφης Δικωνυμάκης, μάλιστα, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τη μικρού κυβισμού μηχανή που οδηγούσε σε δρόμο της Μυτιλήνης, αλλά κανείς δεν θεώρησε ότι επρόκειτο για «απλό» δυστύχημα. Τον Ιανουάριο του 1999 τα όπλα «ξαναμίλησαν», αυτή τη φορά σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου. Θύμα, ο 31χρονος Γιάννης Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας Μουζουράκη, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο φονιάς του Μανώλη Δικωνυμάκη στην Αμαλιάδα.

ΠΑΤΡΙΣ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια