Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιξε νέος πόλεμος κυβέρνησης - αστυνομικών

Εντείνεται συνεχώς η «κόντρα» αστυνομίας – κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος επισκεπτόμενος τη ΓΑΔΑ στις αρχές του
μήνα φέρεται να είπε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται»...

Με αιχμή την ανάθεση στην αστυνομία της υποχρέωσης να περιφρουρεί τους πλειστηριασμούς η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΕΑΣΥ) καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι θέτει την αστυνομία απέναντι στους πολίτες σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να «κρυφτούν» πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας». Η ανακοίνωση καταλήγει δε με τη φράση «αφού δεν μας σέβονται ήρθε η ώρα να μας φοβηθούν».

Μιλώντας σ' «tanea.gr» ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣΥ, Νίκος Ρήγας, αναφέρει χαρακτηριστικά για τα όσα προαναγγέλλονται στην ανακοίνωση: «Έχουμε κατά καιρούς τονίσει ότι είναι καθήκον μας η ασφάλεια της ζωής των πολιτών, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία κάθε δημοκρατικού ιδεώδους. Αυτή είναι η αποστολή μας.
Όμως όλα αυτά με τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες που πρέπει να διέπουν τους εργαζόμενους. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί να κάνουν υπηρεσία με καθημερινό κίνδυνο τη ζωή τους. Γνωρίζουμε ότι το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο, κάτι που η Πολιτεία παραδέχεται αλλά τόσα χρόνια καμιά κυβέρνηση δεν θεσμοθετεί την αναγνώριση του ως επικίνδυνου».
Οι κίνδυνοι
Αναφερόμενος στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί σημειώνει ότι: «Είναι απαράδεκτο να εκτελούμε υπηρεσία συνεχώς για φύλαξη στόχων έκθετοι στις παρανοϊκές ορέξεις του κάθε εγκληματία ή του κάθε τρομοκράτη που βαφτίζει κοινωνικό αγώνα και πάλη κάθε σφαίρα εναντίον αστυνομικού. Έχουμε τρανά παραδείγματα στην Χαριλάου Τρικούπη και στους πέριξ δρόμους κάθε βράδυ. Μην ξεχνάμε τους τόσους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης, όπως πχ το Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια».

Απαντώντας στο αν υπάρχει αντιπαλότητα με την κυβέρνηση και στην προειδοποίηση τους για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο γγ της ΕΑΣΥ επισημαίνει: «Ο μόνος δρόμος πλέον για να διασφαλίσουμε σωστές εργασιακές συνθήκες και να τηρούνται τα εργασιακά προεδρικά διατάγματα και οι υπουργικές διατάξεις είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Έχουμε καταθέσει μηνυτήριες αναφορές για τα παραπάνω περιστατικά και περιμένουμε να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με καμία κυβέρνηση αλλά όμως δεν θα είμαστε ο σάκος του μποξ για να εκτονώνουν οι κοινωνικές ομάδες τα δίκαια πολλές φορές αιτήματα και διεκδικήσεις τους. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι, παιδιά χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Δε νομίζω ότι ένας γόνος πλούσιας οικογένειας θα γινόταν αστυνομικός, πυροσβέστης ή λιμενικός».


Περικοπές

Αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν υποστεί και οι αστυνομικοί σε καιρό μνημονίου, σημειώνει: «όλοι ομολογούν ότι τα δημόσια αγαθά και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια αγοράζονται από τις τσέπες μας. Εκτός από τις άδικες περικοπές που μας έχουν επιβληθεί σύμφωνα και με το ΣτΕ, ματώνουμε ακόμα περισσότερο για να θωρακίσουμε την αποτελεσματικότητα μας απέναντι στο έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει μορφές».
Καταλήγοντας ο κ. Ρήγας αναφέρεται στη στοχοποίηση των αστυνομικών και την επίρριψη ευθυνών εναντίον τους, λέγοντας:

«Είναι άδικο και αντιφατικό για την ψυχολογία των συναδέρφων η πολιτική ηγεσία να δρέπει τις δάφνες από τις μεγάλες επιτυχίες μας, αλλά να επιρρίπτει ευθύνες κατά το δοκούν όταν κάτι πάει στραβά η δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Όπως και στους πλειστηριασμούς όπου ένα κοινωνικό πρόβλημα τείνει να γίνει αστυνομικό. Το ίδιο και με το μεταναστευτικό και τόσα άλλα. Εμάς μας φτάνει η εμπιστοσύνη της κοινωνίας με την οποία μας περιβάλλει και να γνωρίζουν όλοι ότι έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες με τα χειρότερα μέσα».

tanea.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια