Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ακόμα να πάρουν χρήματα οι αποσπασμένοι αστυνομικοί για τα ξενοδοχεία - Σε δεινή θέση οι ένστολοι της Αχαΐας


Παραμένουν σε δεινή θέση οι  14 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές για να ενισχύσουν τις κατά τόπους Διευθύνσεις στο δύσκολο έργο διαχείρισης των μεταναστών. Και αυτό γιατί, η Πολιτεία δεν τους έχει καταβάλλει τους τελευταίους μήνες τα χρήματα για τη σίτιση και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία! Όπως αναφέρουν στο tempo24.gr, η θέση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς από τα χρήματα που λαμβάνουν δεν έχουν δυνατότητα να καλύπτουν και τα έξοδα διαμονής.

 

Τον περασμένο Νοέμβριο, το tempo24.gr είχε αναδείξει το θέμα, με τους αστυνομικούς να μεταφέρους ότι έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς πρέπει να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και την εκεί παραμονή τους, τη στιγμή που η κρίση έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τις οικογένειες των Αστυνομικών υπαλλήλων.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην οποία απευθυνθήκαμε, μέρος των δαπανών (όχι όλα τα ποσά) έχουν ήδη ενταλματοποιηθεί και έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες διευθύνσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω της γραφειοκρατίας και των ρόζων που υπάρχουν σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και το πρόβλημα θα αρχίσει να αποκαθίσταται σιγά σιγά, ενώ όπως μας ενημέρωσαν, σύντομα, μέρος των οφειλόμενων χρημάτων θα δοθούν στους αποσπασμένους αστυνομικούς.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι από την Αχαΐα είναι 14. Οι αποσπάσεις των αστυνομικών υπαλλήλων απ όλες τις περιοχές της χώρας, όχι μόνο από την Αχαΐα, ξεκίνησαν από τη στιγμή που το μεταναστευτικό διογκώνθηκε καθώς η Ελλάδα υποδέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν σταλεί από τις Ενώσεις, σχετικές αναφορές προς τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στην κατεύθυνση πίεσης για την κάλυψη των δαπανών.

 

Το ίδιο πρόβλημα, έχουν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί επίσης από Γρεβενά και Λάρισα.

 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πηγή: tempo24news.gr

 


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια