Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία της Ένωσης Σερρών για τραυματισμό αστυνομικού στη Μόρια

Διαβάστε την καταγγελία της Ένωσης Σερρών:    Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες την Τετάρτη 14-03-2018 στον Καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής & Ταυτοποίησης
στη Μόρια Λέσβου κατά τα οποία 150 περίπου φιλοξενούμενοι, πρόσφυγες-μετανάστες, εκδήλωσαν δυναμική διαμαρτυρία λόγω της παρατεταμένης κράτησής τους στον χώρο και επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και κάθε άλλου είδους αντικείμενα κατά συναδέλφων μας αστυνομικών σε Διατεταγμένη Υπηρεσία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 εξ αυτών (ένας εκ των οποίων αποσπασμένος από την Δ.Α. Σερρών, μέλος της Ένωσής μας) με επακόλουθο την μεταφορά τους σε νοσοκομείο του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

  1) Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη «πολιτική» της εναπόθεσης του βάρους της αντιμετώπισης της «προσφυγικής κρίσης» στις πλάτες των Ελλήνων Αστυνομικών, βάρος που έχουν επωμισθεί άδικα και δυσανάλογα.

 2) Καταδικάζουμε την άδικη και επικίνδυνη επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι παρά την ανθρώπινη κατανόηση και συμπαράστασή μας για τον πόνο της προσφυγιάς και του πολέμου, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την αγνωμοσύνη των φιλοξενούμενων στη Χώρα μας προσφύγων - μεταναστών απέναντι στους Έλληνες Πολίτες και στους εργαζόμενους Έλληνες Αστυνομικούς, απέναντι σε έναν Λαό που καίτοι βιώνει την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και θεσμική κρίση, τους αγκαλιάζει και τους φιλοξενεί με το περισσό φιλότιμο που τον διέκρινε πάντα.

 3) Δηλώνουμε άγρυπνοι συμπαραστάτες των Συναδέλφων μας στο πλευρό των οποίων τιθέμεθα με όποιο νόμιμο τρόπο και μέσο κριθούν αναγκαία για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας, του κύρους, της αξιοπρέπειας και της υπόληψής τους, επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων τους απέναντι στη Διοίκηση.

 4) Καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε ετοιμότητα και εγρήγορση προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και ενδεχόμενους και πάντως απευκταίους μελλοντικούς τραυματισμούς συναδέλφων μας και την παρέμβασή της προκειμένου να επανεκτιμηθούν οι συνθήκες φρούρησης του εν λόγω Κέντρου καθόσον βάσιμες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι κρατούσες συνθήκες είναι απολύτως ανασφαλείς και εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με το συγκεκριμένο έργο (Πεζές περιπολίες δύο ατόμων εντός του χώρου με μη επαρκή φωτισμό, φρούρηση επικίνδυνης σκοπιάς [κάηκε] με έναν αστυνομικό κλπ.) και δηλώνουμε συμπαραστάτες και αρωγοί σε όποια σχετική ενέργειά της.

 5) Το Προεδρείο της Ένωσής μας:

- Μόλις έλαβε γνώση των γεγονότων και του τραυματισμού του συναδέλφου - μέλους μας επικοινώνησε με τον ίδιο και τους λοιπούς αποσπασμένους συναδέλφους της Δ.Α. Σερρών στο νησί και πληροφορήθηκε για την εν γένει κατάσταση της υγείας του, η εξέλιξη της οποίας κρίνεται από τον ίδιο και τους γιατρούς που του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον εξέτασαν, ικανοποιητική.

- Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Λέσβου συνάδελφο ΑΛΕΞΙΟΥ Δημήτριο ο οποίος πρόθυμα και κατόπιν σχετικού αιτήματός μας πρόκειται σήμερα να επισκεφθεί τον τραυματισθέντα συνάδελφο στο κατάλυμά του συνοδευόμενος από Νομικό Σύμβουλο του οικείου Σωματείου για παροχή ηθικής, ψυχολογικής και ουσιαστικής - νομικής στήριξής του.

- Ενημέρωσε την Δ.Α. Σερρών για τα γεγονότα για τις δικές της ενέργειες.

- Έθεσε σε ετοιμότητα το νομικό τμήμα της Ένωσης για παροχή νομικής κάλυψης του μέλους μας και περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

- Ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Λέσβου για τα γρήγορα αντανακλαστικά του και τις άμεσες και ενδεδειγμένες ενέργειές του.-


  
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ Ιωάννης

 
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος


ΤΥΛΛΙΟΣ Άγγελος

 
 

            




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια